Γενικά

Ίδρωσε αλλά λύγισε το Καμερούν και βλέπει ημιτελικά το Μαυροβούνιο

Με αρκετή δυσκολία το Μαυροβούνιο επικράτησε του Καμερούν 70-66 στο Προολυμπιακό της Ρίγας και είναι με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν έχανε μετά τη χθεσινή ήττα από τη Βραζιλία και πάλι θα έμενε εκτός ημιτελικών, το Μαυροβούνιο έβγαλε αντίδραση και επικράτησε 70-66 του Καμερούν στο Προολυμπιακό της Ρίγας. To Καμερούν πλέον χρειάζεται νίκη με δύο πόντους απέναντι στην Βραζιλία την Πέμπτη, για να πάρει εκείνο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Κορυφαίος ο Μάρκο Σιμόνοβιτς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκολα Βούτσεβιτς πρόσθεσε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ατέμπα με 14 και Μπιντιά με 12 πόντους ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Το Καμερούν ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο. Χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, που αντιμετώπισε προβλήματα μόνο από τον Σιμόνοβιτς, όχι απλώς ήταν κοντά στο σκορ, αλλά έκλεισε τη δεύτερη περίοδο στο +3, 29-32.

Το Μαυροβούνιο επέστρεψε… αγριεμένο από τα αποδυτήρια και με ένα επί μέρους 15-2 στρογγυλοκάθισε στη θέση του οδηγού με 44-34, με τον Βούτσεβιτς να παίρνει μπρος. Οι Αφρικανοί δεν κατέθεσαν τα όπλα και στις αρχές της τέταρτης περιόδου πλησίασαν στους τρεις (51-48) και παρότι οι Βαλκάνιοι αποσπάστηκαν στους εννιά (61-52), το Καμερούν έγινε ξανά απειλητικό (61-57) δύο λεπτά πριν το τέλος. Ένα γκολ-φάουλ του Πέρι, ωστόσο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Μαυροβουνίου και κράτησε ζωντανό το όνειρο για το Παρίσι.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-32, 49-42, 70-66

Δείτε εδώ την στατιστική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x