Ελλάδα

Χαραλαμπίδης: «Το παιχνίδι με Αίγυπτο θα κριθεί από την προσέγγιση της Εθνικής»

Ο Κώστας Χαραλμπίδης αναλυει το στιλ παιχνιδιού του σημερινού αντιπάλου της Εθνικής και τον τρόπο που πρέπει αυτό να αντιμετωπιστεί.

Διαρκή εγρήγορση και προσοχή απαιτεί από την Εθνική ομάδα το αποψινό παιχνίδι με την Αίγυπτο (21:00) για το Προολυμπιακό Τουρνουά, όπως επισημαίνει ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στον ελληνικό πάγκο, Κώστας Χαραλαμπίδης.

«Η Αίγυπτος είναι μια ομάδα που έχει κάποια σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της, άρα και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Παίζουν αρκετό ποστ, τόσο με τα πεντάρια όσο και με τα τεσσάρια και έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από μέσα στη ρακέτα ή να δημιουργήσουν καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, έχουν και κάποιους επικίνδυνους σουτέρ και πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία στο πώς θα λειτουργήσουμε αμυντικά, προκειμένου να μην τους δώσουμε εύκολα σουτ.

Ο Μετβάλι, ο Τζέντι, ο Μαχμούντ και ο Ελ Σέιχ, είναι αθλητές με ποιότητα, το παιχνίδι τους έχει κατεύθυνση και στόχους και ο τρόπος του προσομοιάζει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως προς τον τρόπο που θέλουν να εκτελέσουν.

Εμείς πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή αμυντικά και στην επίθεσή μας, να διαβάσουμε σωστά την άμυνά τους την οποία αλλάζουν σε διάφορες μορφές, οπότε πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για το πώς θα λειτουργήσουμε με βάση την άμυνα που θα χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί καθαρά από τον τρόπο που εμείς θα το προσεγγίσουμε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x