Ελλάδα

Χαραλαμπίδης: «Η προετοιμασία για το Προολυμπιακό χρειάζεται… χειρουργικές κατευθύνσεις»

Τι δήλωσε ο εκ των συνεργατών του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ανδρών, Κώστας Χαραλαμπίδης, για την προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Για τις ιδιαιτερότητες της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας στον λίγο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-7 Ιουλίου) μίλησε το νέο μέλος του προπονητικού τιμ, Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο εκ των συνεργατών του Βασίλη Σπανούλη φιλοξενήθηκε στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε:

στη δυσκολία της προετοιμασίας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: «Δεν είναι εύκολο. Είναι μια ομάδα έκτακτης συνθήκης ουσιαστικά, όπου θα πρέπει μέσα σε 2 βδομάδες να προετοιμαστεί, να δομηθεί το τακτικό κομμάτι. Τα παιδιά είναι καταπονημένα από μια πολύ μεγάλη σεζόν που είχαν οι περισσότεροι με τις ομάδες τους. Θέλει… χειρουργικές κατευθύνσεις για το τι ακριβώς χρειάζεται και πώς θα μπορεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να εμφανιστεί το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

στο πώς προσεγγίζουν τα φιλικά προετοιμασίας: «Επειδή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα πραγμάτων που θα πρέπει να είναι υπό το πρίσμα των προπονητών, θα συγκεντρωθούμε σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία μπορεί να είναι 2-3 στόχοι επιθετικοί και αμυντικοί. Βλέποντας αυτά θα δούμε κατά ποσό τα εκτελέσαμε. Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα πράγματων που θα πρέπει να βελτιωθούν ή να εξελιχθούν. Επειδή είναι λίγος ο χρόνος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα τα πράγματα και θα είναι πάρα πολύ βασικά. Να δούμε πώς θα είμαστε, ποιοι θα είναι υγιείς, ποιοι παρόντες. Όλα τα φιλικά είναι σε αυτό το πλαίσιο και είναι πολλά και συνεχόμενα».

στην επιλογή των αντιπάλων στα φιλικά προετοιμασίας: «Όλος αυτός ο προγραμματισμός έχει γίνει πολύ νωρίτερα και υπήρχε η βάση του ότι θα πρέπει με συγκεκριμένες ομάδες για να δούμε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η Ομοσπονδία έχει κάνει την καλύτερα δουλειά όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό».

στο αν κοιτούν και τις κλήσεις των άλλων ομάδων του Προολυμπιακού: «Είναι το βασικό κομμάτι του scouting. Το μυαλό μας είναι στις προπονήσεις και στο τι πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά συνεχώς κοιτάμε τι γίνεται γενικά με τις Εθνικές, με τις κλήσεις, ποιοι έρχονται, ποιοι όχι. Είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν σταματάει μέχρι να έρθουν οι αγώνες. Κάθε μέρα βλέπουμε πράγματα, διαμορφώνουμε, συμπεριλαμβάνουμε άλλα. Είναι μια συνεχής διαδικασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x