Ελλάδα

Τσώνης: «Αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες-Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό»

Ο Αλέξανδρος Τσώνης ήταν κομβικός για την Εθνική μας ομάδα στο ματς με την Τουρκία και την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket U16.

Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U16 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο προκρίθηκε η Εθνική Παίδων, η οποία δείχνοντας χαρακτήρα και «μέταλλο» νικητή στην τέταρτη περίοδο επικράτησε με 75-65 της Τουρκίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «γαλανόλευκη» ήταν ο Αλέξανδρος Τσώνης, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους, οι 11 εκ των οποίων ήρθαν στην τελευταία περίοδο.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο νεαρός γκαρντ του Δούκα στάθηκε στις λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα, αφιερώνοντας τη νίκη σε όλους τους Έλληνες, ενώ παράλληλα, τόνισε πως στόχος όλων είναι η ομάδα να φτάσει μέχρι τον τελικό και να σηκώσει το τρόπαιο!


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τσώνη:

Για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής: «Παίζαμε με μια καλή ομάδα και ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, βάλαμε κάποια καθοριστικά σουτ και πήραμε μια νίκη που θέλουμε να αφιερώσουμε σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες και ιδίως σε αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε, που είμαστε στους τέσσερις και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάμε ακόμη ψηλότερα».

Για την ευόδωση των προσπαθειών τους μετά από τη δυνατή προετοιμασία: «Δουλέψαμε σκληρά, είναι αλήθεια, το θέλαμε πολύ, είναι μια ανταπόδοση, αλλά ακούμε τον προπονητή μας, που είναι σπουδαίος και τον ευχαριστούμε για όσα μας μαθαίνει και γι’ αυτό έχουμε αυτή την εικόνα, δεν τα παρατάμε ποτέ και για κανέναν».

Για τον ημιτελικό με την Ισπανία: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει σε δύο φιλικά πρόσφατα, την ξέρουμε και μας ξέρει, νομίζω όμως ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό».

Για τη δική του παρουσία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, έδειξε τους συμπαίκτες του: «Τα καλάθια μου προήλθαν από καλά σκριν, από ομαδική προσπάθεια, από αποφάσεις των συμπαικτών μου. Είμαστε μια καλή ομάδα και το δείξαμε σήμερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x