Ελλάδα

Τσιλιγκίρη: «Αλλάζει το ΣΕΦ με την επιστροφή της Εθνικής-Λύνεται το πρόβλημα του κλιματισμού»

Τι δήλωσε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόεδρος του ΣΕΦ, για την κατάσταση του σταδίου εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά και όχι μόνο.

Για τη βελτίωση της εικόνας του ΣΕΦ, τη λύση στο θέμα του κλιματισμού εν όψει Προολυμπιακού Τουρνουά αλλά και την επόμενη μέρα στο γήπεδο μίλησε η πρόεδρος του σταδίου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, στο ΕΟΚ Web Radio.

Για τις εργασίες στο ΣΕΦ ενόψει του Προολυμπιακού: «Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου απ’ τον Ιανουάριο για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το μεγάλο task το οποίο λέγεται προολυμπιακό. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους απ’ την ΕΟΚ για τη συνεργασία και τη βοήθεια που έχουν παρέχει και σε ανθρώπινο δυναμικό. Θέλω να πω ότι στους ανθρώπους που συνεργάστηκαν και βοηθήσαν για το τελικό αποτέλεσμα είναι και οι άνθρωποι απ’ την ΚΑΕ Ολυμπιακός, γιατί και αυτοί βοήθησαν και με ανθρώπινο δυναμικό και στη διαδικασία της ανακατασκευής αποδυτήριων και στη διαδικασία των βαψιμάτων και στις επιδιορθώσεις που χρειάστηκαν σε όλους τους χώρους. Είχαμε την αμέριστη πραγματική βοήθεια και απ’ την ΚΑΕ».

Για τον κλιματισμό στο ΣΕΦ: «Το μεγάλο στοίχημα ήταν να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μία θερμοκρασία, για να μπορέσουν αν γίνουν οι αγώνες, κάτω των 25 βαθμών, πράγμα που το πετύχαμε, αν και δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που ξεκινήσαμε απ’ τον Ιανουάριο. Καταφέραμε με ενοικιασμένες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, κλιματιστικές μονάδες να πετύχουμε έναν μεγάλο στόχο, ο οποίος δεν είναι οπτικός, αλλά αίσθησης του χώρου για τους αθλητές πρωτίστως, καθώς και των θεατών φυσικά. Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί πιστεύουμε τους επόμενους μήνες, οπότε για το Ευρωμπάσκετ 2025 θα υπάρχει μόνιμη και όχι νοικιασμένη κλιματιστική μονάδα».

Για τις εσωτερικές αναβαθμίσεις: «Έχουμε δει πώς μεταλλάχθηκε η είσοδος των VIP, έχουν επιδιορθωθεί και βαφτεί όλοι οι χώροι εσωτερικά σε όλους τους διαδρόμους του ΣΕΦ. Φυσικά έχει γίνει και δημιουργία τεσσάρων νέων σύγχρονων αποδυτήριων για τις ανάγκες φιλοξενίας πολλαπλών ομάδων, πράγμα που δεν το είχε το ΣΕΦ έως τώρα. Μπορούσαν να φιλοξενηθούν δύο ομάδες, το γήπεδο δε μπορούσε να φιλοξενήσει τουρνουά, αλλά τώρα δημιουργήσαμε 4 αποδυτήρια, ούτως ώστε να υπάρχουν διπλά αποδυτήρια και για τις ομάδες και για τους διαιτητές και για όλα».

Για την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης: «Το σημαντικό είναι η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης σε όλα τα αθλητικά κέντρα για να μπορέσουν να γίνουν επιτελούν ουσιαστικές αναβαθμίσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι λοιπόν και το ΣΕΦ, μετά απ’ την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, έλαβε αυξημένη τακτική επιχορήγηση για να εμπέσει να κάνει δομικές επιδιορθώσεις σε όλους τους χώρους του Σταδίου και του περιβάλλοντος χώρου. Αυτό έγινε για πρώτη φορά, δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, ειδικά για το ΣΕΦ. Η επιχορήγηση που λάμβανε κάλυπτε μόνο τις μισθοδοσίες. Ό,τι χρήματα περνάμε δεν περίσσευε τίποτα απολύτως για να μπορέσει να γίνει η οποιαδήποτε αναβάθμιση αθλητικής εγκατάστασης, για χρόνια ολόκληρα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε φορτωθεί το βάρος 30 ετών που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στο Στάδιο. Γι’ αυτό ζητάω την κατανόηση του κόσμου, γιατί απ’ τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο οι χρόνοι είναι πολύ συγκεκριμένοι για να γίνουν κάποια πράγματα».

Για τα πλάνα τους: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Κύριο Βρούτση, στα άμεσα πλάνα μας, εκτός απ’ την αναβάθμιση της αρένας, είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και του παραλιακού μετώπου του ΣΕΦ. Έχουμε βάλει ως στόχο την αναβάθμισή του, τον φωτισμό του, την αντικατάσταση των δύο γεφυρών που ενώνουν το μικρολίμανο με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και τα έργα που πρέπει να γίνουν του χρόνου και τις επόμενες χρονιές, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευρώ που έχει δοθεί αυτήν η στιγμή, προκειμένου οι πολίτες, οι θεατές, οι φίλαθλοι να χαίρονται τις υπηρεσίες του Σταδίου και του περιβάλλοντος χώρου».

Για το τι σημαίνει η επιστροφή της Εθνικής Ανδρών στο ΣΕΦ: «Μετά από 4 χρόνια προέδρου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για εμένα σηματοδοτεί την πραγματική αλλαγή “σελίδας” για το γήπεδο. Το ΣΕΦ τοποθετείται ξανά στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ, εκεί που “γράφτηκε” ιστορία το 1987. Σηματοδοτεί την αλλαγή και για τη φιλοξενία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων ξανά. Σε συνεργασία με την ΕΟΚ, το αποδεικνύουμε έμπρακτα αυτό και με το Ευρωμπάσκετ 2025. Ελπίζω να γίνει και το All-Star Game σε εμάς τον Δεκέμβριο και να μην είναι μόνο αυτές οι διοργανώσεις. Το ΣΕΦ να υποδεχτεί ξανά μεγάλες μπασκετικές και όχι μόνο διοργανώσεις».

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: «Η Ομοσπονδία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις, οπότε νομίζω ότι όλη η διοργάνωση, που είναι στα χέρια της, έχει εγγυημένο το αποτέλεσμα. Από ‘κει και πέρα, μένει να δούμε πολύ όμορφα παιχνίδια και να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το πότε πιστεύει ότι θα νιώσει συναισθήματα ανακούφισης: «Την Κυριακή 7 Ιουλίου που θα είναι η Εθνική μας στον τελικό και θα έχει πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, στο 4ο δεκάλεπτο μετά τη λήξη του αγώνα όπου όλοι θα κλαίμε από χαρά. Ο στόχος είναι ένας και αυτό εύχομαι να συμβεί. Μπάσκετ είναι, αγώνας είναι, δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι η Εθνική θα κάνει το καλύτερο που μπορεί, όπως και το κάνει. Η κορυφαία στιγμή θα είναι αυτή και τη θέλει όλη Ελλάδα. Αυτό θα είναι το κορυφαίο συναίσθημα που θα νιώσει ξανά στο γήπεδο όπου “γεννήθηκε” το ελληνικό μπάσκετ».

Για τα πολλά νεαρά παιδιά στις κερκίδες του ΣΕΦ: «Αυτό είναι το μέλλον και μπράβο στη Ομοσπονδία που είχε κάνει αυτήν την κίνηση. Ξέρω ότι φιλοξενούνται μικρά παιδιά, σχολεία και ΑμεΑ, στον αγώνα με τις Μπαχάμες σήμερα (27/06) φιλοξενείται ένα ολόκληρο τμήμα με ΑμεΑ. Αυτοί είναι οι αγγελιοφόροι του μηνύματος. Αυτοί που θα συνεχίσουν το μέλλον είναι τα μικρά παιδιά και αυτή πρέπει να είναι η εικόνα του αθλητισμού και των γηπέδων μας. Ο αθλητισμός και τέτοιοι αγώνες είναι μια γιορτή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x