Ελλάδα

Τόπο στο… πράσινο μέλλον!

Με τους μεγάλους να το καθαρίζουν γρήγορα και τη «next generation» να μένει για αρκετή ώρα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 79-64 του Κόροιβου Αμαλιάδας και... προπονήθηκε ενόψει Γαλατάσαραϊ.

Όσο χρειάστηκε, έπαιξε ο Παναθηναϊκός για να επικρατήσει του Κόροιβου Αμαλιάδας με σκορ 79-64 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στην Α1 και να παραμείνει σε τροχιά κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένα σερί 18-0 των πράσινων μετέτρεψε το εύθραυστο 30-29 σε 48-29 και ουσιαστικά τα πάντα... τέλειωσαν με τον Ιβάνοβιτς να ξεκουράζει στη συνέχεια τους βασικούς και να δίνει χρόνο στο... πράσινο μέλλον με τους Διαμαντάκο (έδωσε πολλές μάχες), Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη, Μποχωρίδη να μένουν για αρκετή ώρα στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Φουλ για Γαλατάσαραϊ πλέον το τριφύλλι, που την άλλη Παρασκευή δίνει ακόμα ένα κρίσιμο αγώνα για την Ευρωλίγκα. Έγραψε ιστορία ο Διαμαντίδης, ο οποίος έγινε ο πρώτος αμυντικός ριμπάουντερ.


Το ματς:

Με τον Γκιστ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς 7-0 κι έδειξε να γίνεται αφεντικό, ωστόσο στη συνέχεια μπλόκαρε επιθετικά και ο Κόροιβος πλησίασε σε 7-6. Ο Αμερικανός φόργουορντ του τριφυλλιού έδειχνε να παλεύει μόνος του (έχοντας ήδη 10 πόντους), αλλά οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Την ίδια ώρα, δε, ο Μάρσαλ έδινε τις λύσεις από απόσταση για τους φιλοξενούμενους κι ως εκ τούτου μετά από ένα… περίεργο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές προηγούνταν μόλις με 4 (18-14).

inner

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά τα μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων (από Γιαννακίδη και Ρούμπιο) τους κρατούσε στο «κόλπο» και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να αποσπαστούν (23-22). Το τρίποντο του Σλότερ έδωσε «αέρα» πέντε πόντων μετά από ώρα (30-25), αλλά και πάλι το μέτριο -μέχρι τότε- βράδυ των πράσινων, επανέφερε σε απόσταση βολής τους νεοφώτιστους (30-29). Στο τελευταίο 1:30’, οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάτησαν το γκάζι και με σερί 9-0, πήγαν στα αποδυτήρια άνετοι και… διψήφιοι (39-29).

Το σερί συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με συνολικό 18-0, τα πάντα… πήραν το δρόμο τους από νωρίς, με τους πράσινους να ξεφεύγουν στο 23’ με 48-29 και να «κλειδώνουν» πρόωρα το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς ο Κόροιβος είχε εμφανώς μείνει από δυνάμεις, ενώ και τα σουτ πλέον δεν έβρισκαν αντίκρισμα. Ο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ την «πιτσιρικαρία» και με τους Λούντζη-Χαραλαμπόπουλο να βρίσκουν… δίχτυα, η διαφορά έφτασε και τους 20 (58-38).

inner

Στο παρκέ πέρασε και ο Διαμαντάκος -με τον Παππά να είναι η… σταθερά στην πεντάδα- και πέντε δικοί του συνεχόμενοι πόντοι, έφεραν το τριφύλλι στο +24 (71-47). Το παιχνίδι έγινε ολίγον τι… άναρχο (λόγω και των πολλών μη έμπειρων αλλαγών εκατέρωθεν), με την ομάδα της Αμαλιάδας να βρίσκει πλέον το δρόμο προς το καλάθι πιο εύκολα. Όχι βέβαια πως άλλαξε ριζικά κάτι, απλώς μετρίασε το εύρος της ήττας της για το τελικό 79-64, με τα τελευταία 15’ να είναι προφανώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με ανάσες για τους «παλιούς» που έπαιξαν λίγο και «ευκαιρίες» για τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού.


Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8(1), Σλότερ 10(2), Μποχωρίδης 8(1), Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12(1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13(1), Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαουάλ 6

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 9(1), Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5(1), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12(2), Φιλιππάκος, Τέρνερ 2, Ρούμπιο 9(1), Γαλιώτος 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x