Ελλάδα

Θυμήθηκαν τους θριάμβους του ΠΑΟΚ

Η κοπή πίτας των παλαιμάχων του μπασκετικού ΠΑΟΚ ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους τίτλους που κατέκτησε η ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μνήμες των θριάμβων του ΠΑΟΚ ξύπνησαν στην κοπή πίτας των παλαιμάχων του συλλόγου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους τίτλους του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1991 και του πρωταθλήματος του 1992, που κατέκτησε ο σύλλογος.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος, εξέχοντα μέλη εκείνης της μεγάλης ομάδας, όπως και ο τότε πρόεδρος Νίκος Βεζυρτζής.

«Είναι τεράστια η χαρά που έχουμε εδώ πρωταγωνιστές άλλων εποχών και ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας έδωσαν το ερέθισμα να συνεχίσουμε την ιστορία τους και να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε με την ομάδα. Έχουμε στην εκδήλωση και τα νέα παιδιά, τους αθλητές της πρώτης ομάδας, για να μαθαίνουν την ιστορία και για να πονούν την ασπρόμαυρη φανέλα όπως πρέπει», είπε αρχικά ο Νίκος Σταυρόπουλος.

«Έχουμε συγκεντρώσει ένα πολύ εντυπωσιακό για να δημιουργήσουμε το λεύκωμα, που θα είναι ένας θησαυρός. Με πολλές και ανέκδοτες φωτογραφίες, ενώ αποφασίσαμε να κάνουμε το μουσείο του μπάσκετ μας στο «Παλατάκι» και αφού κάναμε την αρχή με τα επτά τρόπαια που μπήκαν σε ειδικό χώρο, θα συνεχίσουμε με διάφορα αντικείμενα, τα οποία είναι καλύτερο να εκτεθούν για να βλέπει ο κόσμος, παρά να μείνουν κλειδωμένα σε ένα μπαούλο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, ανέφερε: «Πολλές φορές έχω εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου στον Νίκο Βεζυρτζή που με έφερε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Εγώ δεν θέλω να δείχνω συναισθήματά μου γιατί θέλω να σκέφτομαι ψυχρά. Μου αρέσει να σκέφτομαι το μέλλον και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μέλλον».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων της Ευρώπης το 1991 και το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, ενώ ειδικές βραβεύσεις έγιναν για τον πρόεδρο εκείνων των ομάδων Νίκο Βεζυρτζή, τον γενικό αρχηγό Βασίλη Οικονομίδη και τον γιατρό Κώστα Σαμαρά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με σπάνιο υλικό από τον τελικό της Γενεύης, ενώ ο Τζον Κόρφας μίλησε από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται μέσω Skype.

Το φλουρί έπεσε και φέτος στο κομμάτι του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x