Ελλάδα

Σπανούλης: «Πρέπει να είμαι τρελός για να μην εκμεταλλευτώ τον Γιάννη - Να ξαναφέρουμε το ελληνικό μπάσκετ ψηλά»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στις Μπαχάμες για το τουρνουά Ακρόπολις.

Δύο ημέρες μετά την επιβλητική νίκη επί του Μαυροβουνίου, η Ελλάδα πραγματοποίησε ακόμα καλύτερη εμφάνιση, συνθλίβοντας τις Μπαχάμες με το εντυπωσιακό 102-75 στο τουρνουά Ακρόπολις.

Μετά την αναμέτρηση, ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στα όσα δουλεύει και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα, ενώ αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε τη μεγάλη του σημασία για την ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Προολυμπιακό τουρνουά που ξεκινά σε λίγες μέρες (2-7 Ιουλίου) και κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμφάνιση με τις Μπαχάμες: «Ξεδιπλώσαμε πάλι τις αρετές μας στο παιχνίδι. Στα δύο προηγούμενα ματς είχαμε από 26 ασίστ, σήμερα είχαμε 38, δεν ξέρω αν είναι και ρεκόρ. Οι αποστάσεις που δημιουργούμε και ο τρόπος που απελευθερώνουμε την μπάλα είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά, βάλαμε 12/26 τρίποντα, όχι στα… 41 όπως στα προηγούμενα ματς. Κρατάω από την ομάδα τη συγκέντρωση και το κίνητρο που έχουν τα παιδιά. Το βλέπετε στα μάτια τους ότι ανυπομονούν να παίξουν για τη χώρα τους και είναι πολύ συγκεντρωμένοι».

Για τους παίκτες που «κόβονται»: «Τρία παιδιά που έδωσαν τα πάντα και μας βοήθησαν πολύ, ο Κουζέλογλου, ο Τανούλης και ο Μαντζούκας δεν θα είναι μαζί μας. Δεν φεύγουν από την Εθνική ομάδα, ίσως θα είναι την επόμενη φορά. Η πόρτα της Εθνικής ομάδας θα είναι ανοιχτή για όλους. Αύριο θα έχουμε ρεπό και μετά θα αρχίσουμε την προετοιμασία. Όπως βλέπω την ομάδα να προπονείται και να παίζει, θεωρώ πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για τα στοιχεία που του άρεσαν: «Μόνο χαρούμενο μπορούν να με κάνουν οι πολλές ασίστ. Το έχουν καταλάβει όλα τα παιδιά. Πρέπει να είμαι τρελός, όπως σαν ξανάπα, για να μην εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη. Αυτό όμως που θέλω να αξιοποιήσουμε, είναι να νιώθουν όλα τα παιδιά άνετα παίζοντας με τον Γιάννη. Βλέπετε ότι δεν υπάρχει δισταγμός στα σουτ, ο Γιάννης έχει εξαιρετικά διαβάσματα και ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα. Είναι αν όχι ο καλύτερος από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι τιμή να τον έχουμε στην πατρίδα μας, αλλά και εκείνος έχει καταλάβει πως έχει σπουδαίους συμπαίκτες. Είμαστε ομάδα, ο ένας παίζει για τον άλλο και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει. Περιμένουμε την Τετάρτη γεμάτο γήπεδο και με πολύ πάθος, για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει να ξαναφέρουμε το μπάσκετ ψηλά, τα 15 χρόνια χωρίς διάκριση είναι πολλά. Είμαστε εδώ για να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας και το DNA του Έλληνα. Η Εθνική ομάδα ενώνει όλους τους Έλληνες».

Για τα βασικά στοιχεία που δουλεύει: «Δουλεύουμε πολύ στις αποστάσεις, ήταν το πρώτο που ήθελα να βάλω στην ομάδα. Ειδικά με τον Γιάννη είναι το πρώτο που πρέπει να βάλουμε. Μπορούν να ανοίξουν πολλοί παίκτες τον αιφνιδιασμό, όλοι μπορούν να το κάνουν. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το ριμπάουντ και όλοι να τρέξουμε μπροστά. Αν εξασφαλίζουμε το ριμπάουντ, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στο spacing, πρέπει να το τελειοποιήσουμε και να παίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και παραπάνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x