Ελλάδα

Σπανούλης: «Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όλοι έχουν καταλάβει τους ρόλους τους»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Αιγύπτου για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Ένα… χαλαρό βράδυ είχε η Εθνική ομάδα νικώντας με 93-71 την Αίγυπτο στο κατάμεστο ΣΕΦ και εξασφαλίζοντας τυπικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Μετά την αναμέτρηση, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από τα δύο πρώτα ματς, για τον κόσμο, για την απουσία του Γιάννη, αλλά και για τον επερχόμενο ημιτελικό με τη Σλοβενία (06/07, 17:30).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς: «Ήταν ένα ακόμα σημαντικό τεστ για εμάς. Έπρεπε να δείξουμε σοβαρότητα. Ξεκινήσαμε σοβαροί, δεν κάναμε καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί για να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε να διορθώσουμε. Τα παιδιά αντέδρασαν, το ήθελαν πάρα πολύ. Παίξαμε πάρα πολύ καλά για τρεις περιόδους. Θα χρησιμοποιήσουμε τις επτά καλές περιόδους και τη μια κακή περίοδο που κάναμε σε αυτά τα δυο παιχνίδια ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το Σάββατο».

Για την απουσία του Γιάννη: «Η ομάδα έχει μια ταυτότητα, μολονότι έχουμε κάνει ελάχιστες προπονήσεις μαζί. Όλοι νομίζουν πως έχουμε κάνει 8-9 προπονήσεις αλλά έχουμε κάνει τέσσερις. Έχουμε μια συνοχή, μια ομαδικότητα, ένα εξαιρετικό κλίμα το οποίο μας βοηθάει να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέσα στο παιχνίδι»

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους, έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία μας, έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίζουμε. Δεν γίνεται πάντα να παίζεις καλά. Αν θυμάμαι καλά, κι εμείς όταν παίρναμε τα μετάλλια, υπήρχαν τουρνουά που δεν παίζαμε καλά αλλά παίζαμε καλά σε συγκεκριμένα ματς. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε μια ομάδα που θα είμαστε νικητές, που θα έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε και πνευματικά δυνατοί στις στιγμές που δεν θα είμαστε τόσο καλοί».

Για το ματς με την Σλοβενία: «Προσμένουμε ένα σφιχτό παιχνίδι. Όλα ξεκινούν από τον Ντόντσιτς και υπάρχει και ο Νίμπο αλλά και ο Πρέπελιτς που σκοράρει. Έχουν και ρολίστες που δίνουν τα πάντα».

Για τον κόσμο: «Παίζουμε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας. Βλέπω πολλά παιδιά και αυτό δεν είναι κάτι αθλητικό, αλλά κάτι γενικό. Έρχονται να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους».

Για τους πρώην παίκτες της Εθνικής που δίνουν το «παρών» στο γήπεδο: «Είναι σημαντικό να έχουμε αυτούς τους θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ δίπλα μας. Είμαστε όλοι μαζί για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x