Ελλάδα

Σέκουλιτς: «Έδρα, Αντετοκούνμπο και... όχι μόνο τα προβλήματα των αντιπάλων της Ελλάδας»

Ο προπονητής της Σλοβενίας Αλεξάνταρ Σέκουλιτς μίλησε για την κατάσταση του Ντόντσιτς, τον Νίμπο, το δικό τους κίνητρο και την Εθνική Ελλάδας.

Ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεξάνταρ Σέκουλιτς, βλέπει ως φαβορί την Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά τονίζοντας πως έδρα, Αντετοκούνμπο και ποιότητα ρόστερ τής δίνουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναλυτικά η συνέντεξη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία;
«Βάσει του προγραμματισμού ήταν λίγο δύσκολο το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά όταν ήρθε ο Λούκα έπρεπε να… τρέξουμε. Όλα είναι καλά στην ομάδα και είμαστε έτοιμοι για αυτό το τουρνουά. Είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο από όλες τις ομάδες».

-Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι για εσάς να πάρετε την πρόκριση για δεύτερη σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Είχαμε εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ήταν ωραία εμπειρία. Για εμάς, για την χώρα μας. Είναι κάτι μεγάλο για εμάς. Έχουμε το κίνητρο και θέλουμε να δώσουμε ξανά το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρουμε πως θα είναι κάτι δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας το ματς με την Κροατία, την οποία σεβόμαστε».

-Είναι ένας μικρός… τελικός το παιχνίδι με την Κροατία;
«Είναι το πρώτο ματς στο Προολυμπιακό και είναι το πιο σημαντικό. Η Κροατία έχει δείξει τι αξίζει. Τα κατάφερε στην Τουρκία και πέρασε εδώ. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε και τι πρέπει να κάνουμε».

-Σε τι κατάσταση είναι ο Λούκα Ντόντσιτς;
«Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον Λούκα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήθελε να έρθει και τον είδα ότι είναι 100% έτοιμος. Η Εθνική ομάδα είναι σημαντική για εκείνον και ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες για το αν θα ερχόταν».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τον Τζος Νίμπο;
«Πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό έχω δει από τις προπονήσεις. Είναι κάτι που χρειαζόμασταν. Χρειαζόμασταν το ύψος και την αθλητικότητα στο ‘5’. Προφανώς ο Νίμπο μπορεί να δώσει διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τον Τόμπι».

-Η Σλοβενία περνά μια όμορφη αθλητικά περίοδο βλέποντας και την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Euro…
«Είμαι υπερήφανος για την ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Είναι και το βόλεϊ το οποίο τα πηγαίνει θαυμάσια και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι και το χάντμπολ που θα παίξει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Έχουμε πίεση μετά από αυτά για να τα καταφέρουμε και εμείς, αλλά γενικότερα είμαι υπερήφανος».

-Ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδας;
«Πρώτα από όλα παίζει στο σπίτι της, στην έδρα της, αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο από τα προβλήματα για εμάς τους υπόλοιπους. Το επόμενο πρόβλημα είναι ότι διαθέτει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Όμως δεν θέλω να σκέφτομαι τώρα την Ελλάδα. Θέλω να σκέφτομαι την… Σλοβενία για να έχουμε πιθανότητες μετά να παίξουμε με την Ελλάδα. Όταν και αν έρθει η ώρα θα δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x