Ελλάδα

Έβαψε ασπρόμαυρο το ντέρμπι «δικεφάλων» στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ!

Έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι «δικεφάλων» επί της ΑΕΚ, επικρατώντας με σκορ 87-82 στην Πυλαία μετά από ένα ματς-θρίλερ!

Έβαψε… ασπρόμαυρο το ντέρμπι «δικεφάλων» ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στο φινάλε κόντρα στην ΑΕΚ Betsson BC, επικρατώντας με σκορ 87-82 μετά από μια μεγάλη μάχη στο «Παλατάκι» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Χαρακτηριστικό του εντυπωσιακού αγώνα, που διεξήχθη στην Πυλαία, ήταν το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν 13 αλλαγές προβαδίσματος στο σκορ και συνολικά 9 ισοπαλίες, με τον «δικέφαλο του βορρά» να μπαίνει στην τελική ευθεία πιο συγκεντρωμένος και με καλύτερες επιλογές στο επιθετικό του παιχνίδι, πανηγυρίζοντας έτσι το 2ο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που είχαν συνολικά τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν ο Κρούζερ με 21 πόντους, με τους Φόρεστερ (15π., 4ρ.) και Ρέινολντς (14π., 7ασ.) να ακολουθούν σε απόδοση.

Για την «Ένωση», που έπεσε στο 2-2, ενώ παράλληλα υπέστη την τρίτη σερί ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις, ξεχώρισαν οι Χέιλ (22π., οι 19 στο πρώτο ημίχρονο όμως), Κουζμίνσκας (19π., 7ρ.) και Μπράις (17π., 5ρ.).

Το ματς:


Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά του ματς. Με τον Χάντερ Χέιλ να μπαίνει «καυτός» στο ντέρμπι και να πετυχαίνει οκτώ μαζεμένους πόντους, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 10-7 στο πρώτο τρίλεπτο. Μάλιστα, λίγο αργότερα, με πέντε πόντους του Μπράις, η «Ένωση» πήγε στο +6 (9-15), προτού οι Ρέινολντς και Άπσον καταφέρουν να φέρουν στα ίσα το ματς για τον ΠΑΟΚ (15-15) στο 6'. Με τον Χέιλ να φτάνει τους 11 πόντους και τα τρία εύστοχα τρίποντα (!), οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με τους Γκόλντεν και Κουζμίνσκας στο φινάλε να γράφουν το 24-19 της περιόδου.



Το επιθετικό κρεσέντο των δύο ομάδων πίσω από τα 6,75μ. συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Χέντερσον και Παπαδάκη να βρίσκουν δύο τρίποντα για τον ΠΑΟΚ και τους Κουζμίνσκας και Χαμπ να απαντούν με το ίδιο «νόμισμα» για το 25-30 στο 13'. Λίγο μετά, ο Μπράις με 1/2 βολές έστειλε εκ νέου την ΑΕΚ στο +6 (25-31), για να ακολουθήσει ένα ξέσπασμα για την ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι, που με ένα σερί 8-0 και πέντε πόντους του Περσίδη, προσπέρασε για το 33-31 στο 15'. Νωρίτερα, πάντως, ο Κουζέλογλου αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ μετά από μια άτσαλη πτώση στο παρκέ, με την «Ένωση» να ενημερώνει λίγο αργότερα πως ο Έλληνας φόργουορντ υπέστη κάκωση αριστερής ποδοκνημικής.



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό της περιόδου, εκεί όπου υπήρξαν συνολικά 9 αλλαγές στο προβάδισμα (!), με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν τις επιθετικές αρετές τους! Με τον Κρούζερ από τη μία και τους Χέιλ και Κουζμίνσκας από την άλλη, οι δύο ομάδες συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» τα αντίπαλα καλάθια με τρίποντα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (48-49). Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε 6/15 τρίποντα και η «Ένωση» 8/15, με τον Κρούζερ να σταματά στους 16 πόντους και τον Χέιλ στους 19!





Με γκολ-φάουλ του Χάντερ Χέιλ ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να πάει στο +4 (48-52). Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος χάρη στην καλή και πιεστική του άμυνα, κατάφερε να προσπεράσει για το 54-52 στο 23', ενώ λίγο αργότερα πήγε για πρώτη φορά στο +4 (58-54) στο 25'. Με ένα δύσκολο καλάθι του Μπράις, η ΑΕΚ έβαλε τέλος σε ένα τρίλεπτο χωρίς πόντο (58-56), με τον «δικέφαλο του Βορρά», πάντως, να συνεχίζει την κυριαρχία του στο παρκέ και με τον Φόρεστερ να βγαίνει μπροστά, πήγε στο +5 και το 63-58 στο 29'. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Χαμπ με σουτ πίσω από τα 6,75μ. μείωσε σε 63-61, προτού ο Φόρεστερ με χουκ από κοντά διαμορφώσει το 65-61 της περιόδου από την 7η ασίστ του Ρέινολντς!





Το… θρίλερ συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες αντάλλαξαν διαδοχικά «χτυπήματα». Με πολυφωνία στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +5 (73-68), για να μειώσει στη συνέχεια ο Κουζμίνσκας (73-71) στο 34', με τον Λιθουανό να πετυχαίνει τους 8 από τους 10 πόντους της ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο τετράλεπτο. Οι γηπεδούχοι με τους Περσίδη και Φόρεστερ βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, για να έρθει η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» δια χειρός να απαντούν από την γραμμή των βολών για το 79-76 στο 37'.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Ρέινολντς έγραψε το 81-76, για να έρθει ο εξαιρετικό Κρούζερ και με το τέταρτο τρίποντό του στο ματς να κάνει το 84-76 για τους Θεσσαλονικείς. Μπράις και Χαμπ μείωσαν σε 84-80 ένα λεπτό πριν το τέλος, με τον Φόρεστερ να αποδεικνύεται ψύχραιμος από την γραμμή των βολών στο φινάλε και τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη νίκη με το τελικό 87-82.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 48-49, 65-61, 87-82.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x