Ελλάδα

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Betsson BC: Δυνατό ντέρμπι στο άδειο ΟΑΚΑ

Με το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ Betsson BC, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, θα πέσει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Δύο ομάδες που είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα θα τεθούν αντιμέτωπες στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson BC (20/11, 17:15, www.sporfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ΕΡΤ3), στο ντέρμπι με το οποίο θα πέσει η 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Από τη μία οι «πράσινοι» είναι η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 6-0, ενώ από την άλλη η Ένωση είναι στο 3-3, έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς που έχει δώσει φέτος.

Το «τριφύλλι» είναι σε πολύ καλό μομέντουμ τη δεδομένη στιγμή, έχοντας πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδανική για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, καθώς έκανε το 2/2 στην Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ. Αρχικά, νίκησε σε θρίλερ 73-71 τη Ζαλγκίρις και στο τελευταίο του ματς ο Παναθηναϊκός επικράτησε 90-76 της Βίρτους Μπολόνια. Μη διαθέσιμοι για τους «πράσινους» θα είναι φυσικά οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου. Από ‘κει και πέρα, μένει να φανεί ποιον ξένο θα «κόψει» ο Αταμάν για την τελική εξάδα που θα χρησιμοποιήσει στο ματς.

Από την άλλη, σε καλή κατάσταση είναι και η ΑΕΚ Betsson BC, η οποία μετράει τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Το τελευταίο ματς της Ένωσης ήταν για το πρωτάθλημα, όπου φιλοξένησε τον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο νίκησε με το άνετο 93-74. Μάλιστα, το καλό για τον Ζοάν Πλάθα και την ομάδα του είναι πως δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα, οπότε δεν θα έχει έξτρα καταπόνηση. Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει ούτε η Ένωση, οπότε και εκεί μένει να φανεί ποιοι ξένοι θα αποτελέσουν την εξάδα.

Τέλος, αυτό θα είναι το 150ο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ Betsson BC σε επίπεδο πρωταθλήματος, με την πλάστιγγα να γέρνει συντριπτικά υπέρ των «πράσινων» με 107 νίκες, έναντι 42. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στατιστικό υπέρ του «τριφυλλιού» έχει να κάνει με τα ντέρμπι που έγιναν με εκείνο ως γηπεδούχο στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, όπου εκεί το ρεκόρ είναι στο 42-1! Η Ένωση πανηγύρισε το μοναδικό της «διπλό» στις 3 Νοεμβρίου του 1996 (είχε επικρατήσει 94-77), με τον Παναθηναϊκό από τότε να μετράει 36 συνεχόμενες νίκες απέναντί της!

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Πουρσανίδης, Τηγάνης και Τσώνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x