Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: «Με ένταση στην άμυνα, προσοχή στους τρεις μοχλούς των Δομινικανών»

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, αναλύει τον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής μπάσκετ στο Προολυμπιακό, τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το προφίλ της Δομινικανής Δημοκρατίας, πρώτης αντιπάλου της Εθνικής ομάδας απόψε (21:00) για το Προολυμπιακό Τουρνουά, ανέλυσε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος. Ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη τόνισε την ανάγκη να είναι αποτελεσματική η ελληνική άμυνα, ενώ έκανε ειδική μνεία στους Αντρές Φελίς (ανακοινώθηκε σήμερα από τη Ρεάλ), Ζεάν Μοντέρο (Ανδόρα) και Κρις Ντουάρτε (Σακραμέντο Κινγκς).

«Είναι μια ομάδα που έχει τρεις κύριους μοχλούς λειτουργίας επιθετικά, τους Μοντέρο, Φελίς και Ντουάρτε. Αυτοί έχουν κυρίως τις δημιουργίες και τις αποφάσεις στο παρκέ και πλαισιώνονται από παίκτες που μπορούν να “ανοίξουν” το γήπεδο με την ικανότητά τους από μακριά, όπως είναι ο Λις», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εμείς θα πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση στο αμυντικό κομμάτι, να βγάλουμε την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων έξω από τη ζώνη ασφαλείας της και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για επιθετικό transition. Επιθετικά, πέρα του transition παιχνιδιού, να είμαστε aggressive σε όλες τις καταστάσεις και να κρατήσουμε την ομαδικότητά μας και τη διάθεση να μοιράσουμε τη μπάλα, όπως κάναμε και στα παιχνίδια προετοιμασίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x