Ελλάδα

Φαβορί για Φουρνιέ ο Ολυμπιακός - Στην τελική ευθεία το deal!

Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί για την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ, με το deal μεταξύ των δύο πλευρών να βρίσκεται στην τελική του ευθεία και να αφορά διετές συμβόλαιο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (02/09), ο Νίκος Ζέρβας μετέφερε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 την πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει πολύ γερά στο «κόλπο» της απόκτησης του Εβάν Φουρνιέ, θέλοντας να κλείσει το ρόστερ του με μία εντυπωσιακή πινελιά.

Παρόλο που αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» για την υπογραφή του Γάλλου σταρ ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται πως η ομάδα του Πειραιά είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για τη σπουδαία αυτή κίνηση, η οποία αναμένεται να προκαλέσει... κύματα ενθουσιασμού αν πράγματι γίνει πράξη.

Όσον αφορά στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή δεν έχει ακόμη επιτευχθεί οριστικά, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και στην τελική τους ευθεία. Αν το deal πραγματοποιηθεί, θα αφορά διετές συμβόλαιο, με ψηλές φυσικά απολαβές στον Φουρνιέ.

Ο 31χρονος έχει πίσω του μια σπουδαία καριέρα στο NBA, η οποία ξεκίνησε το 2012 και συνεχίστηκε μέχρι το 2024. Έχει μέσους όρους καριέρας 13,6 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ, ενώ είχε φτάσει να αριθμεί σχεδόν 20 πόντους κατά μέσο όρο τη σεζόν 2020-21 με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Παράλληλα, είναι διεθνής εδώ και αρκετά χρόνια με τη Γαλλία, έχοντας κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2024, δύο χάλκινα στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2019, αλλά και ένα ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2022 και ένα χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2015.

Υπενθυμίζουμε πως ο Φουρνιέ είχε εκφράσει παλιότερα την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν ώστε να κάνουν αυτή την επιθυμία πραγματικότητα και να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x