Ελλάδα

Νέστορ Γκαρσία: «Αγαπώ τους Έλληνες φιλάθλους, μου θυμίζουν Αργεντινή»

Ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας, Νέστορ Γκαρσία, μίλησε για τις βλέψεις της ομάδας του στο Προολυμπιακό Τουρνουά (2-7/7), αλλά και για το επικείμενο ματς με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Αργεντινός Νέστορ «Τσε» Γκαρσία είναι στον πάγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας που συμμετέχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ. Ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τους Έλλημες φιλάθλους που του θυμίζουν αρκετά την πατρίδα του. Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Κόουτς, θα θέλαμε ένα σχόλιο για την συμμετοχή της Δομινικανής Δημοκρατίας σε αυτό το Προολυμπιακό Τουρνουά.
«Είναι παραπάνω από ένας στόχος. Ονειρευόμαστε όπως όλες οι άλλες ομάδες να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια ξέρουμε καλά πως είναι αρκετά δύσκολη η αποστολή μας, γιατί αυτό το τουρνουά έχει δυνατές ομάδες. Σκληρές ομάδες. Μεγάλα ονόματα, όπως η Εθνική Ελλάδας, όπως η Σλοβενία, η Κροατία με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ, αλλά πιστεύουμε σε εμάς και στις δυνατότητές μας».

-Αγωνιστικά τι θα πρέπει να κάνετε;
«Θα πρέπει να τα βάλουμε όλα στο παρκέ. Την άμυνα, την καρδιά, την ψυχή. Να παίξουμε παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας. Ξέρουμε ότι αυτό το τουρνουά είναι αρκετά δύσκολο, αλλά είναι μικρής διάρκειας, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σε αυτό το τουρνουά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι δεδομένο ότι όλοι θα το παλέψουν, θα προσπαθήσουν, αλλά το θέμα είναι η προσέγγιση και οι λεπτομέρειες».

-Το 2023, αφήσατε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Αργεντινή. Είστε έτοιμοι για μια ακόμη υπέρβαση;
«Ο Θεός θα αποφασίσει για αυτό».

-Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσετε την Εθνική Ελλάδας. Πώς το έχετε στο μυαλό σας;
«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα, είναι οι Έλληνες φίλαθλοι. Πραγματικά τους αγαπώ. Μοιάζουν πολύ με τους συμπατριώτες μου στην Αργεντινή. Ο τρόπος που υποστηρίζουν την ομάδα τους είναι φανταστικός. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι απίστευτοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x