Ελλάδα

Μήτογλου στο sport-fm.gr: «Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και να αφήσουμε κάτι ξεχωριστό στις νέες γενιές παιδιών»

Στη δυναμική επιστροφή του, την παρουσία των Βασίλη Σπανούλη-Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην προσπάθεια για ένα μετάλλιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο Ντίνος Μήτογλου.

Στην προσπάθεια να κάνει με τους συμπαίκτες του την Ελλάδα περήφανη αυτό το καλοκαίρι εστίασε ο Ντίνος Μήτογλου μιλώντας αποκλειστικά στο sport-fm.gr και στον Χρήστο Ρομπόλη.

Ο 28χρονος αναφέρθηκε στη δυναμική του επιστροφή φέτος και στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο, τονίζοντας πως θέλει να κερδίζει και έχει νοοτροπία νικητή.

Ήταν κατηγορηματικός πως οι επιτυχίες με την Εθνική δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο και εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ επισήμανε ότι ο στόχος είναι να αφήσουν την παρακαταθήκη τους στη νέα γενιά παιδιών.

@sporfm946 Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη και στο sport-fm.gr για τη δυναμική επιστροφή του στην Εθνική, την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα, αλλά και στην προσπάθεια για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. #fyp #fy #basketball #greekbasketball #fibaolympicqualifyingtournament2024 #panathinaikos #greece???? ? original sound sporfm946


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ντίνου Μήτογλου στον Χρήστο Ρομπόλη:

Για τη δυναμική του επιστροφή μετά τα δύο καλοκαίρια ατυχίας: «Το παρελθόν είναι στο παρελθόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε και να μας κάνει πιο δυνατούς. Οι δυσκολίες είναι για να ξεπερνιούνται, έχω ζήσει με την ομάδα μου μια ξεχωριστή εμπειρία, κατακτώντας δύο φοβερά τρόπαια, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Εθνική ομάδα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, πρέπει να γίνουμε ένα, να κατακτήσουμε και εδώ τους στόχους μας και να καταφέρουμε την Ελλάδα να την κάνουμε περήφανη».

Για το αν η παρουσία του Σπανούλη εγγυάται αυτή την ενότητα στην Εθνική: «Σίγουρα, είναι ένας άνθρωπος με προσωπικότητα και δίψα να προσφέρει γιατί είναι καινούργιος στο χώρο ως προπονητής. Οι εμπειρίες του δεν μπορούν να συγκριθούν, είναι μια προσωπικότητα που θέλει να κερδίζει και έχει νοοτροπία νικητή. Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και τους στόχους μας, με σκληρή δουλειά πιστεύω και με προσήλωση μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους. Η ομάδα μας έδειξε πως είμαστε πάρα πολύ πλήρης και μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Για το αν λείπει μια επιτυχία με την Εθνική: «Αυτό ακριβώς λέγαμε. Οι επιτυχίες με την ομάδα σου είναι πάρα πολύ καλές, αλλά δεν συγκρίνονται με τίποτα με το να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και με ένα μετάλλιο με την Εθνική. Πιστέψτε μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο».

Αρχικά, βέβαια, να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια: «Το πρώτο βήμα είναι της νοοτροπίας αγώνα με αγώνα. Ο στόχος καταρχάς θα πρέπει να είναι να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας από το προολυμπιακό. Στοχεύουμε εκεί, το μυαλό μας είναι εκεί και εφόσον καταφέρουμε τον πρώτο μας στόχο στη συνέχεια θα θέσουμε και τον δεύτερο».

Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έχουμε κάνει προετοιμασία μαζί, ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω μαζί του. Θεωρώ ότι μπορώ να διαβάσω το παιχνίδι του, όλοι ξέρουμε τον τρόπο που παίζει και κινείται ο Γιάννης, οπότε θα προσαρμόσω το παιχνίδι μου δίπλα του».

Το 1987 ξεκίνησε η άνθιση του ελληνικού μπάσκετ στο ΣΕΦ. Πιστεύεις πως μπορεί να γίνει αφετηρία σε ένα επίσης γεμάτο γήπεδο για να κάνουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία και να έρθουν κι άλλες στο μέλλον; «Φυσικά και το πιστεύω και αυτός είναι ο στόχος μας. Εγώ δεν είχα γεννηθεί, αλλά έχω δει όλα τα βίντεο, σε πιάνει ανατριχίλα όταν βλέπεις αυτή την ομάδα. Ο στόχος είναι να αφήσουμε κάτι ξεχωριστό στις νέες γενιές παιδιών, να αφήσουμε την παρακαταθήκη μας και όπως είπα να κάνουμε τη χώρα μας περήφανη για έχουμε στο τέλος ένα μετάλλιο με την Εθνική».

Για την κούραση που δεν παίζει ρόλο: «Είχα λίγο χρόνο να ξεκουραστώ, είναι και θέμα διαχείρισης. Άμα θέλω ή χρειάζομαι χρόνο να ξεκουραστώ θα μιλήσω στον προπονητή, δεν υπάρχει θέμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x