Ελλάδα

Άμεσα βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Βετούλα: Ανακοινώθηκε ο Ηλίας Ζούρος από το Μαρούσι

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Βετούλα, το Μαρούσι έδωσε επίσημο χαρακτήρα στην πρόσληψη του Ηλία Ζούρου, που συμφώνησε για τον επόμενο 1,5 χρόνο!

Γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε το Μαρούσι. Λίγες ώρες μετά τη βαριά ήττα από τον Πανιώνιο και την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Βετούλα, η ομάδα των βορείων προαστίων επισημοποίησε την πρόσληψη του Ηλία Ζούρου.

Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε για 1,5 χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους», με τον πρόεδρο της ομάδας, Δήμο Στασινόπουλο, να κινείται άμεσα και να κάνει μία ακόμη οικονομική υπέρβαση, έτσι ώστε να δει την ομάδα να βελτιώνεται και να παίζει το μπάσκετ που μπορεί βάσει του πολύ καλού ρόστερ που διαθέτει.

Ο Ζούρος επιστρέφει στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998-99 (την χρονιά της επανόδου στην Α1) ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ Betsson αλλά και της Σατζές Βηρυττού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο. Ο 58χρονος τεχνικός συμφώνησε για 1,5 χρόνο, με τον πρόεδρο της ομάδας, Δήμο Στασινόπουλο, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και έκανε μια ακόμη υπέρβαση στην προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Ο Ζούρος, επιστρέφει στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998-99 (την χρονιά της επανόδου στην Α1) ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Ηλίας Ζούρος γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1966. Ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή από νεαρή ηλικία ως τεχνικός των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου. Στην Ελλάδα, ως πρώτος προπονητής δούλεψε στο Παλαιό Φάληρο, στον Ολυμπιακό, στη Ν. Ηστ, τον Άρη, τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ, ενώ έχει μακρά θητεία σε ομάδες του εξωτερικού. Δούλεψε στην Σατζές Βηρυττού, την Ρασίνγκ Κλαμπ, την Ζαλγκίρις Κάουνας, την Ανατολού Εφές, την Τόφας Μπούρρσα και την Μπούντουτσνοστ. Διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Ελλάδας (2011-12) και την Εθνική Γεωργίας (2016-2023)

ΤΙΤΛΟΙ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 2003, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιβάνου και το FIBA Asia Champions Cup, με τη Σατζές Βηρυτού. Οδήγησε τον Πανελλήνιο σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην Ιστορία του με την πρόκριση στο Final 4 tου Εurocup, την περίοδο 2009-2010 και παράλληλα δε, αναδείχθηκε και Προπονητής της Χρονιάς στη διοργάνωση. Με την Ζαλγκίρις (δυο θητείες) κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωτάθλημα Βαλτικής Λίγκας). Οδήγησε την Εθνική Γεωργίας στην τελική φάση του τελευταίου Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.
Coach καλωσόρισες στην οικογένεια του Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x