Ελλάδα

Ανακοίνωσε τον Νέιτ Γουότσον η Καρδίτσα

Την απόκτηση του Νέιτ Γουότσον ανακοίνωσε η Καρδίτσα.

Στην πρώτη της καλοκαιρινή προσθήκη προχώρησε η Καρδίτσα.

Η ομάδα από τη Θεσσαλία ανακοίνωσε την απόκτηση του Νέιτ Γουότσον, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Φέτος, ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ αγωνιζόταν στη Σερβία και την FMP, όπου είχε κατά μέσο όρο 6,9 πόντους και 3,1 ριμπάουντ, στην Αδριατική λίγκα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Νέιτ Γουότσον στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας για την περίοδο 2024-25.

Ο Αμερικανός αθλητής είναι η πρώτη μεταγραφική ενίσχυση για τη νέα σεζόν και θα αποτελέσει σημαντικό γρανάζι για τη νέα ομάδα του ΑΣΚ που δημιουργείται.

Είναι 26 ετών (γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια στις 19 Οκτωβρίου 1998) και με ύψος 2.08 μ. και βάρος 118 κιλά αγωνίζεται ως σέντερ. Ως έφηβος, διακρίθηκε στο πρωτάθλημα γυμνασίων των ΗΠΑ και κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του φημισμένου κολλεγίου Πρόβιντενς, στο οποίο αγωνίστηκε για πέντε χρόνια και αποφοίτησε ως ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του κολλεγίου. Αγωνίστηκε σε 154 αγώνες (101 ως βασικός), πετυχαίνοντας 1.750 πόντους και μαζεύοντας 714 ριμπάουντ. Στην τελευταία του σεζόν στο Πρόβιντενς, κατέκτησε με την ομάδα του το πρωτάθλημα της Μπιγκ Ιστ φτάνοντας μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες των ΗΠΑ, με τον ίδιο σε 28 λεπτά συμμετοχής να έχει 13.3 πόντους και 5.2 ριμπάουντ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2022 με τη Νίμπουρκ, την οποία βοήθησε να φτάσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος Τσεχίας. Αγωνίστηκε σε 51 αγώνες με μ.ο. συμμετοχής 15.7 λεπτά και 9.6 πόντους και 4.2 ριμπάουντ. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε με την ομάδα του στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ με 8.5 πόντους και 5.5 ριμπάουντ σε 21.3 λεπτά συμμετοχής.

Την περασμένη σεζόν, έπαιξε στη Σερβική FMP, με την οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα Σερβίας, με την οποία έφτασε έως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, αγωνίστηκε στην Αδριατική Λίγκα και συνολικά στη σεζόν είχε σε 36 αγώνες, 6.9 πόντους και 3.1 ριμπάουντ σε 16.2 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης, έχει κατακτήσει με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ το χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2019.

Καλωσορίζουμε το Νέιτ στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x