Ελλάδα

Καρακώστας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Θα ματώσουμε σαν τον Ζούγρη-Πρώτο ζητούμενο είναι να παίζουμε»

Ο Γιάννης Καρακώστας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την πρόκριση της Εθνικής Νέων Ανδρών στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20, την ιδανική συνταγή εξέλιξης για έναν παίκτη αλλά και τα ινδάλματά του.

Ο Γιάννης Καρακώστας στην πρώτη του συμμετοχή σε δωδεκάδα «μικρών» Εθνικών ομάδων έχει οδηγήσει τη Νέων Ανδρών στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20 της Γκντίνια. Ο γκαρντ του Αμαρουσίου πλέον, που έχει 16,8 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ ανά αγώνα στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής ομάδας, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ένα ταλέντο για να μην… χαθεί, αλλά και τα ινδάλματά του.



Αναλυτικά, ο 20χρονος άσος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Νίκο Ράλλη και Χρήστο Ρομπόλη για:

-το στόχο της Εθνικής Νέων Ανδρών: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε μετάλλιο. Μακάρι να τα καταφέρουμε».

-το αν υπάρχει κόπωση στους παίκτες: «Έχουμε δώσει πέντε ματς σε έξι μέρες και έχουμε άλλα δύο το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν υπάρχει κούραση. Ο καθένας θα ήθελε να είναι στη θέση μας, θα φροντίσουμε το σώμα μας και θα είμαστε έτοιμοι».

-την αντίδραση της ελληνικής ομάδας μετά το κακό ξεκίνημα στον όμιλο: «Ήμασταν σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους, αλλά δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Περίμενα να αντιδράσουμε. Είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, στους προπονητές και τη δουλειά μας. Ανεβάσαμε την απόδοσή μας στα νοκ άουτ και φτάσαμε στα ημιτελικά. Ίσως μας έκανε καλό που αντιμετωπίσαμε δυνατές ομάδες στην αρχή, αυτό μας προετοίμασε καλύτερα».

-το γιατί χάνονται αρκετά ταλέντα στην Ελλάδα: «Δεν είμαι ο κατάλληλος για να πω τι πάει λάθος. Δουλειά μας είναι να παίζουμε και θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι προπονητές. Ίσως κι εμείς να κάνουμε κάποιες λάθος επιλογές. Θα πρέπει να έχουμε πρώτη σκέψη μια ομάδα που θα έχουμε χρόνο για να εξελιχθούμε».

-τη δική του εξέλιξη μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε με τον Παπάγου στην Elite League: «Πιστεύω πως με βοήθησε πολύ. Είναι λίγο παρεξηγημένο το να παίζεις σε μικρότερη κατηγορία, σιγά-σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος ότι η Elite League είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά να εξελιχθούν. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην τελική δωδεκάδα. Έχω δουλέψει πολύ και θα συνεχίσω να δουλεύω».

-τον ημιτελικό του Σαββάτου (21:30) με την Γαλλία: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα τα δώσουμε όλα, θα ματώσουμε όπως μάτωσε και χθες ο Βαγγέλης Ζούγρης. Δίνουμε όλοι και την ψυχή μας. Είδαμε τα λάθη μας από το προηγούμενο ματς με τη Γαλλία και θεωρώ πως θα είμαστε πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πάμε για τη νίκη και μόνο τη νίκη».

-τις αρετές που θα έπαιρνε από μεγάλους Έλληνες γκαρντ: «Θαυμάζω την εργατικότητα του Σπανούλη, την ανιδιοτέλεια του Διαμαντίδη που δεν έπαιζε ποτέ για την πάρτη του αλλά για το σύνολο, αλλά και την δημιουργία του Καλάθη που είναι φανταστικός σε αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x