Ελλάδα

Γιαννακόπουλος: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»!

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στο μπάσκετ, πριν καν αρχίσει η σεζόν. «Καρφιά» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στον Ολυμπιακό, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Τα... όργανα άρχισαν νωρίς, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εξαπολύει πυρά κατά του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Α1 μπάσκετ ανδρών. Η κλήρωση είναι σε εξέλιξη, με τις βραβεύσεις να προηγούνται. Ο Γιαννακόπουλος, λοιπόν, παρέλαβε το βραβείο για τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό και δεν παρέλειψε να «επιτεθεί» στους αδερφούς Αγγελόπουλους.

«Αυτό το βραβείο δεν είναι δικό μου. Είναι του Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκης) και της υπόλοιπης ομάδος. Να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό Πρωτάθλημα, με υγεία, όχι μόνο εντός των 4 γραμμών, αλλά κι εκτός. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές», τόνισε αρχικά, ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ και πρόσθεσε: «Ελπίζω να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά, με σασπένς, εντός των 4 γραμμών κι όχι εκτός. Με μεγάλη λύπη βλέπω ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού δεν είναι εδώ. Ένα θα τους πω, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!».

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε: «Καλησπέρα σε όλους. Στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύουμε σε ατομικές διακρίσεις. Θεωρώ οτι αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Νιώθουμε το βάρος να εκπροσωπήσουμε το μπάσκετ επάξια εκτός των ελληνικών συνόρων, αφού φέτος δεν τα καταφέραμε».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, εκπροσώπησε τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι βραβεύτηκαν ως πρωταθλητές Ευρώπης και δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ για τη βράβευση. Καλό Πρωτάθλημα!»

O Αλέξανδρος Βεζένκοφ πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη, ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αυτό του πιο βελτιωμένου, με τον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού να τονίζει: «Να έχουμε μια καλή σεζόν, υγεία σε όλους».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα, δήλωσε: «Να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου και να έχουμε ένα καλό Πρωτάθλημα με υγεία!».

Από την πλευρά του ο Μπρεντ Πετγουέι (πιο δημοσιογραφικός παίκτης), που φέτος θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, είπε: «Είναι μία πρόκληση. Περίμενα πολύ καιρό αυτήν την πρόκληση κι ελπίζω να είμαι έτοιμος».

Ο Βασίλης Σπανούλης (μέλος καλύτερης πεντάδας) δεν βρίσκεται στην εκδήλωση, λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική ομάδα, ωστόσο μέσω βίντεο τόνισε: «Θα άλλαζα αυτή τη θέση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι υγεία και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Σειρά είχε ο Νίκος Παππάς (μέλος καλύτερης πεντάδας) : «Καλησπέρα και από εμένα, ευχαριστώ για τη διάκριση! Είναι πολύ ωραίο να σε ανταμείβουν για τους κόπους σου. Ευχαριστώ όλους στον Πανιώνιο, χωρίς εκείνους δεν θα ήμουν εδώ».

Ακολούθως, ο Στεφάν Λάσμε (MVP, καλύτερος αμυντικός και μέλος καλύτερης πεντάδας), υπογράμμισε: ««Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν εδώ».

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε, μέσω βίντεο, πως: «Είναι τιμή για εμένα, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Σίγουρα, θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά τα πράγματα, οι ομαδικές διακρίσεις μετράνε, θα προτιμούσα το πρωτάθλημα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Εύχομαι καλό πρωτάθλημα και ανταγωνιστικό».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, βραβεύθηκε για την προσφορά του στο άθλημα. «Είναι τιμή μου. Πάνω απ' όλα, είναι ο Πανιώνιος. Ελπίζω να έχω δύναμη να συνεχίσω. Περνάει δύσκολα η χώρα, αλλά κάποιοι τρελοί σαν κι εμάς δίνουν το κάτι τις για να περνά ο κόσμος καλά».

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο ήθους για τον Ίκαρο Χαλκίδας, τόνισε πως: «Είναι απίστευτο για εμάς που ζήσαμε την πορεία του Ικάρου από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α1, να παίζουμε για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο στα "σαλόνια" της Basket league. Είναι η τρίτη χρονιά που παίρνουμε αυτό το βραβείο και είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα με ισονομία για όλες τις ομάδες».

Βραβείο ήθους και για τον Απόλλωνα Πατρών, με τον Γιάννη Μολφέτα να λέει: «Δουλεύουμε πολλοί άνθρωποι για να μπορεί ο Απόλλωνας να παίζει στο "σπίτι" του με γεμάτες κερκίδες. Εγώ είμαι απλά ο κομιστής αυτού του βραβείου για όλους όσους εργάζονται, ώστε να γίνονται οι αγώνες με τις καλύτερες συνθήκες. Σας ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο και ευχόμαστε το νέο πρωτάθλημα να είναι υγιές, ανταγωνιστικό και χωρίς βία στα γήπεδα».

Ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ, Αριστείδης Ιωαννίδης, τόνισε πως: «Καλή χρονιά και υγεία. Για δεύτερη χρονιά κατακτάμε το βραβείο. Εκπέμπουμε υγεία. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες της εταιρίας για τα όσα κάνουν».

Τέλος, ο γ.γ. του ΕΣΑΚΕ, τόνισε πως: «Απόψε, πέρας της θεσμικής μου ιδιότητας, είμαι εδώ εκπροσωπώντας την ομάδα μου, το Ρέθυμνο AEGEAN, την ομάδα που, μια μεγάλη παρέα που αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, δούλεψε πολύ για να τη φέρει μέχρι εδώ και που όλη η πόλη μας στήριξε και γεμίζει το γήπεδό μας σε κάθε αγώνα.

Η ομάδα μας έκανε υπερήφανους και εκπλήρωσε το όνειρό μας, ήτοι να είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς κι επιμονής στο όραμά μας, καταφέραμε να είμαστε εδώ απόψε και να χαιρόμαστε την επιτυχία μας. Όπως όλοι γνωρίζετε, το Ρέθυμνο είναι μια πόλη της Κρήτης που φημίζεται για τη φιλοξενία και την ποιότητα των ανθρώπων της. Την έχουν ονομάσει η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών. Και εγώ νομίζω ότι όλοι συμφωνείτε ότι το μπάσκετ είναι τέχνη.
Το Ρέθυμνο AEGEAN παίζει μπάσκετ χωρίς σκοπιμότητες και προσφέρει θέαμα! Αυτό είναι τέχνη! Και αυτή την τέχνη όλοι να υπηρετήσουμε. Εύχομαι σε όλους να έχουμε μια καλή και υγιή μπασκετική χρονιά και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x