Ελλάδα

Εκτόξευση στα social media της ΕΟΚ από το καλοκαίρι των εθνικών ομάδων

Οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων και το ενδιαφέρον των φιλάθλων έφεραν τεράστια αύξηση στα νούμερα των social media της ΕΟΚ.

H ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Οι Εθνικές Ομάδες ήταν όπως πάντα οι πρωταγωνίστριες του καλοκαιριού. Πολύ περισσότερο φέτος, με το μεγαλύτερο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού στο πρόγραμμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η Εθνική Ανδρών, η πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών, η άνοδος της Εθνικής Νέων Γυναικών, η πορεία της Εθνικής Παίδων στο Ευρωμπάσκετ U16 στην Κρήτη ήταν από τα σημεία αναφοράς για το ελληνικό γαλανόλευκο καλοκαίρι με το ενδιαφέρον του κόσμου να μεταφράζεται και μέσα από την άνοδο των social media της ΕΟΚ.

Το Instagram και το Tik Tok ήταν τα μέσα τα οποία έδειξαν σε μεγαλύτερο βαθμό της αύξησης του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις Εθνικές Ομάδες. Το πρώτο παρουσίασε αύξηση σε followers της τάξης του 45%, ενώ το δεύτερο, που είναι και η σχετικά πιο πρόσφατη προσθήκη στα social media της ΕΟΚ, έδειξε αύξηση 66%. Συνολικά, 437.893 άνθρωποι είναι πλέον… ακόλουθοι των κοινωνικών δικτύων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν 3,749 post και story, το οποίο μεταφράζεται σε 46 την ημέρα (!), έγιναν υπήραν 15.4 εκατομμύρια post video views (αύξηση 471%), 91.6 εκατομμύρια post impressions (αύξηση 390%), ενώ υπήρξε 8.5% engagement rate!

Όλα αυτά δείχνουν την δουλειά που γίνεται από την ΕΟΚ και σε αυτό τον τομέα, αλλά δείχνουν και κάτι πολύ πιο σημαντικό, κάτι που βιώσαμε και φέτος στα γήπεδα: Την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ, την αγάπη του κόσμου για τις εθνικές ομάδες κάθε ηλικίας, όπου κι αν αγωνίζονται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x