Ελλάδα

Αθηναϊκός: «Αν τρέχαμε τον Ολυμπιακό στη δικαιοσύνη, κανείς δεν θα μπορούσε να προδικάσει ότι δεν θα είχε ντράβαλα»

Ο Αθηναϊκός με διαρροή αναφέρθηκε ξανά στο ότι θα μπορούσε να είχε κάνει ένσταση για παρατυπία του Ολυμπιακού στη 12άδα όμως επέλεξε να μην προχωρήσει σε αυτή, ενώ διερωτήθηκε για τη στάση της ΕΟΚ.

Τρίτο ημίχρονο είχε η αναμέτρηση μεταξύ Αθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών. Η ομάδα του Βύρωνα, που έχασε με σκορ 71-65, ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκες» δεν δήλωσαν δύο παίκτριες U21, όπως προβλέπεται, και πως επέλεξε συνειδητά να μην κάνει ένσταση παρά την παρατυπία.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός απάντησε με δική του ανακοίνωση, τονίζοντας πως έχει γίνει τροποποίηση της ειδικής προκήρυξης του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών 2024-25, επομένως δεν έγινε καμία παρατυπία.

Το θέμα, πάντως, δεν έχει λάβει τέλος, με τον Αθηναϊκό να συνεχίζει να υποστηρίζει πως αν τον πειραϊκό σύλλογο στην αθλητική δικαιοσύνη τότε κανείς δεν θα μπορούσε να προδικάσει ότι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν θα είχε «ντράβαλα» (απειλούμενος σ’ αυτή την περίπτωση ακόμα και με μηδενισμό) με την «πρωτοφανή γκάφα του να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μια αντί δύο παικτριών κάτω των 20 ετών».

«Έπεσε όμως στην περίπτωση και… από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι. Ας όψεται η διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού, η οποία επιδεικνύοντας, όχι απλό fair play, αλλά σπάνιο πνεύμα αγωνιστικής υγείας και αθλητικού ιδεώδους, με μια ενέργεια σπάνιας –για επίπεδο παραγόντων του αθλητισμού- ανωτερότητας, δεν υπέβαλε ένσταση (ως είχε δικαίωμα) για να μη διεκδικήσει τον αγώνα και την πρόκριση στα δικαστήρια και στα χαρτιά», τονίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου του Βύρωνα.

Παράλληλα, στον Αθηναϊκό αναρωτιούνται, πάντως, για τον ρόλο της αρμόδιας Αρχής στην υπόθεση αυτή: «Ο Αθηναϊκός χαίρει θαυμασμού και συγχαρητηρίων. Η ΕΟΚ όμως; Η οποία είναι ο θεματοφύλακας του αθλήματος και των διοργανώσεων και τα στελέχη της οφείλουν να διασφαλίζουν την εφαρμογή τους, όπως π.χ. ο κομισάριος του αγώνα ο οποίος θα έπρεπε ως υποχρεούνταν να επιληφθεί επί τόπου της παρατυπίας του Ολυμπιακού;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x