Ελλάδα

Έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα φρενάροντας τον Προμηθέα ο Άρης

Έχοντας τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης επιβλήθηκε 86-75 του Προμηθέα, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη του στη φετινή Stoiximan GBL!

Πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα προσγειώνοντας τον Προμηθέα ο Άρης!

Μετά τις δύο ήττες τους από ΑΕΚ Betsson και Ολυμπιακό στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan GBL, αλλά και τη μεσοβδόμαδη εντός έδρας ήττα τους από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για το EuroCup, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν βελτίωση και επιβλήθηκαν 86-75 των Πατρινών στο Αλεξάνδρειο!

Έχοντας για κορυφαίους τους Νόλεϊ (21π, 7 ριμπ, 7 ασίστ), Ντε Τζούλιους (15π, 6 ασίστ), Τολιόπουλο (13π, 3 ασίστ), ο Άρης ανέβηκε στο 1-2 και πήρε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης ευρωπαϊκής αναμέτρησής του με την Τσεντεβίτα (23/10, 20:00), ενώ για την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό.

Από την άλλη, Λούντζης (16π, 6 ριμπ, 4 ασίστ), Γουόκερ (13π) και Βαρνάντο (13π, 6 ριμπ) ξεχώρισαν για τον Προμηθέα, ο οποίος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη ψυχολογία και προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες νίκες, ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα (2-1) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο δύσκολο εντός έδρας τεστ κόντρα στη Γαλατασαράι (23/10, 19:00), για το BCL.

Το ματς:

Ντε Τζούλιους και Μπανκς συνεργάστηκαν για ένα εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του δεύτερου, στην πρώτη φάση του ματς, ενώ ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά κια προηγήθηκε με 8-0, αναγκάζοντας τον Παπαθεοδώρου να πάρει πολύ νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ του, ενώ μετά από ένα εμφατικό μπλοκ του Μπανκς στον Ιβούντου και ένα δύσκολο λέι απ του Ντε Τζούλιους ήρθε το 11-0.
Με τους γηπεδούχους να παίζουν εξαιρετικές άμυνες και με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στις επιθέσεις του, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Άρη στο +12 (23-11), έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Νόλεϊ, ο οποίος έχανε βολές (0/4), αλλά έβαζε όλα τα υπόλοιπα (9π 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο).



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βγάζουν μεγάλη ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ και διατήρησαν τη διψήφια διαφορά τους, αλλά στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Προμηθέας αντέδρασε, αρχίζοντας να ευστοχεί στα μακρινά σουτ, μειώνοντας στον πόντο (32-31) με συνεχόμενα τρίποντα του Γουόκερ και λέι απ του Ερνάντεζ. Τολιόπουλος και Νόλεϊ έδωσαν ξανά προβάδισμα «ασφαλείας» στον Άρη (39-31), ενώ ο Λούντζης με δύο σερί καλάθια του μείωσε στο 43-37 του ημιχρόνου.



Ο Άρης έμεινε για 3 λεπτά χωρίς πόντο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, επιτρέποντας στον Προμηθέα να πλησιάσει σε 46-42 με Βαρνάντο και Γουίλιαμς, αλλά Γκιουζέλης και Χατζιδάκης έδωσαν επιθετικές λύσεις στην ομάδα του Καστρίτη, για το 53-46. Κάπου εκεί μπήκε και ο Τολιόπουλος στην επιθετική εξίσωση του Άρη, ο οποίος διατηρούσε την υπέρ του διαφορά στις… παρυφές των 10 πόντων (62-53).



Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να έχει την απάντηση σε κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Ντε Τζούλιους ήταν όλο το απόγευμα αξιόπιστη επιθετική λύση για τους γηπεδούχους και με τρίποντο έκανε το 70-56, ο Τολιόπουλος με πέντε σερί πόντους του το 77-63, και ο Άρης πανηγύρισε τελικά με άνεση τη νίκη, με 86-75.



Τα δεκάλεπτα: 23-11, 43-37, 62-53,

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x