Ελλάδα

Παίρνει και Γκραντ Γκόλντεν η ΑΕΚ Betsson

Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ Γκραντ Γκόλντεν θα αποτελέσει τον τέταρτο ξένο της ΑΕΚ.

Μετά την ανακοίνωση του Πρέντις Χαμπ και τη συμφωνία με τον Ναχίμ Αλέιν, η ΑΕΚ Betsson προχωρά και στην απόκτηση τέταρτου ξένου (καθώς έχει ήδη ανανεώσει ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας).

Πρόκειται για τον Γκραντ Γκόλντεν, που αποτελεί επιλογή του Ντράγκαν Σάκοτα. Είναι ένας ψηλός με αρκετή ποιότητα, που ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του κοντά στο καλάθι (όχι τόσο στο μακρινό σουτ), ενώ είναι καλός ριμπάουντερ και δημιουργός. Υστερεί ωστόσο σε αθλητικότητα και μακρινό σουτ.

Ο 26χρονος Αμερικανός, ύψους 2,08μ., είναι απόφοιτος του κολεγίου Ρίτσμοντ, στο οποίο είχε 14 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27,5 λεπτά ανά αγώνα και συνολικά 161 εμφανίσεις (τις 152 ως βασικός).

Μπορεί να μην επελέγη στο ντραφτ του 2022, αλλά πάλεψε να κερδίσει θέση στο ΝΒΑ, αρχικά μέσω του Summer League με τους Χοκς και εν συνεχεία υπογράφοντας μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Νάγκετς, όπου αγωνίστηκε μόνο στην θυγατρική τους. Σε 32 ματς στην G-League το 2022/23 είχε εξαιρετική παρουσία με 17,3 πόντους (54,8% στα σουτ), 10,9 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ σε 34,3 λεπτά ανά αγώνα.

Ακολούθως πέρασε τον Ατλαντικό και την τελευταία σεζόν έπαιξε στην Ιταλία με την Κρεμόνα (από όπου και τον γνωρίζει ο Σάκοτα) έχοντας 9,4 πόντους (59,9% στα δίποντα, 4,6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ σε 22,6 λεπτά κατά μέσο όρο σε 29 εμφανίσεις.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x