Ελλάδα

ΑΕΚ: Άγγιξε ιστορικό ρεκόρ σε ασίστ ο Καράμπελας

Ο Ζώης Καράμπελας έφτασε μια ανάσα από το απόλυτο ρεκόρ ασίστ για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Ο Ζώης Καράμπελας μοίρασε 13 ασίστ στη νίκη της ΑΕΚ Betsson στο Λαύριο (75-90) και άγγιξε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Κατ' αρχάς, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της, που έφτασε τις 13+ σε αγώνα της Stoiximan Basket League. Ο Κρις Γουόρεν κρατάει και το ιστορικό ρεκόρ από τις 24 Οκτωβρίου 2015, όταν μοίρασε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC (82-65), ενώ ο Μάικ Γκριν είχε επίσης 13 ασίστ στις 13 Φεβρουαρίου 2018 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (90-95).

Αυτή ήταν η 10η διψήφια επίδοση ασίστ στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson και σε αυτήν τη λίστα εκτός των τριών, έχουν ακόμη θέση οι Βασίλης Ξανθόπουλος (2 επιδόσεις 10+), ο Ντι Τζέι Κούπερ (2 επιδόσεις 10+), ο Νίκος Ζήσης και ο Τιμ Φρέιζιερ (είχαν από μία).

Ακόμη οι 13 ασίστ του Καράμπελα αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στη Stoiximan Basket League. Ο 22χρονος γκαρντ είχε 10 ασίστ ως παίκτης του Περιστερίου bwin στον 3ο ημιτελικό των playoffs του 2019 απέναντι στον Παναθηναϊκό Aktor.

Αποτελούν, επίσης, ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης επίδοσης του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσες είχε ο Τζο Ράγκλαντ στο παιχνίδι του Περιστερίου bwin με τον Ολυμπιακό. Το ρεκόρ κρατάει από την πρεμιέρα ο Λόντον Περάντες που μοίρασε 14 ασίστ στο παιχνίδι του Κολοσσού με το Περιστέρι.

Αυτή ήταν η 41η φορά που καταγράφηκε επίδοση 13+ ασίστ στην ιστορία της Stoiximan Basket League και μόλις η τρίτη που σημειώθηκε στον μήνα Δεκέμβριο. Ο πρώτος που το έκανε στον τελευταίο μήνα του χρόνου ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που στις 17 Δεκεμβρίου 2005 είχε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι του Πανελληνίου με τον Μακεδονικό (98-82). Τον ακολούθησε ο Νέναντ Μιλιένοβιτς που είχε 13 ασίστ στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco με την Κύμη (93-82).

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ο Καράμπελας είχε περισσότερες ασίστ από εκείνες που καταγράφηκαν συνολικά στη στατιστική του Λαυρίου (11). Η ΑΕΚ Betsson τελείωσε το παιχνίδι με 25 ασίστ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της στη φετινή Stoiximan Basket League αφού είχε 26 στο ματς με τον Κολοσσό.



Από εκεί και πέρα, ο Τζάστιν Τίλμαν τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 12 εύστοχα δίποντα (12/18) και έτσι σημείωσε την 11η επίδοση 12+ στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson. Έγινε μάλιστα ο όγδοος που μπήκε σε αυτήν τη λίστα μετά τους Μίρκο Μιλίσεβιτς (3 επιδόσεις), Βίκτορ Αλεξάντερ (2 επιδόσεις), Περικλή Δορκοφίκη, Τζόε Αρλάουκας, Τόνι Γουάιτ, Βινς Χάντερ και Γιανίκ Μορέιρα (από μία επίδοση 12+ εύστοχων διπόντων).

Τα 12 εύστοχα δίποντα του σέντερ της ΑΕΚ Betsson αποτελούν και την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού μέχρι χθες το ρεκόρ μοιράζονταν με 11 ο Λούκα Μπραΐκοβιτς από τη δεύτερη και ο Αϊζάια Μπρίσκοου από την έκτη αγωνιστική.

Ο Τίλμαν τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 31 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου για την «Ένωση» αφού ξεπέρασε τους 30 που σημείωσε ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco. Πρόκειται για την 23η επίδοση 31+ πόντων στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson και τη μεγαλύτερη από τις 4 Ιουνίου 2021 όταν ο Ντάριλ Μέικον σημείωσε 42 πόντους κόντρα στον Προμηθέα.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο δεύτερος παίκτης της «Ένωσης» στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε double-double, αφού δύο τέτοιες επιδόσεις είχε ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε.

Ο Δημήτρης Φλιώνης έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έτσι έγινε ο 28ος στην ιστορία της «Ένωσης» στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 50.

Ο Τζόρνταν Μόργκαν έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα και με το μοναδικό ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 100 στη 12η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x