Ελλάδα

Ένα αστέρι γεννιέται: Πέντε ρεκόρ καριέρας για τον Αβδάλα κόντρα στον Πανιώνιο!

Ο Νεοκλής Αβδάλας, που αγωνίζεται στο Περιστέρι ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, έκανε σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα των δυτικών προαστίων κόντρα στον Πανιώνιο.

Παρότι είδε τον Πανιώνιο να επιστρέφει από το -18 στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι ήταν ανώτερο στην «τελική ευθεία», επικρατώντας με 82-72 και παίρνοντας την πρώτη νίκη του στη φετινή Stoiximan GBL.

Μεταξύ των κορυφαίων για την ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν και πάλι ο Νεοκλής Αβδάλας. Ο νεαρός γκαρντ, που αγωνίζεται στους «κυανοκίτρινους» ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, μέτρησε 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα στην αναμέτρηση, με 7/8 βολές και 3/5 τρίποντα.

Μάλιστα, ο 18χρονος έκανε πέντε ρεκόρ καριέρας στο συγκεκριμένο ματς για το πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, είχε 16 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 11 που σημείωσε στην περασμένη σεζόν ως παίκτης της Καρδίτσας στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson. Είχε 7/8 βολές ενώ δεν είχε ξεπεράσει στα προηγούμενα παιχνίδια τις τρεις εύστοχες βολές, επίδοση στην οποία έφτασε τρεις φορές.

Επιπλέον, μέτρησε 3/5 τρίποντα ενώ δεν είχε περισσότερα από ένα εύστοχο σουτ από την περίμετρο στα προηγούμενα παιχνίδια του. Είχε τρία κλεψίματα και ξεπέρασε την επίδοση των δύο που έκανε ως παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό για τη σεζόν 2022-23. Τέλος, το 35ο παιχνίδι του στη Stoiximan GBL ήταν, βάσει των αριθμών, το καλύτερο του. Είχε 18 στο ranking και ξεπέρασε τους 16 βαθμούς που είχε στο ματς των play out της περασμένης σεζόν μεταξύ της Καρδίτσας Ιαπωνική και της ΑΕΚ Betsson.

Γενικώς, ο Αβδάλας, ένας από τους πιο υποσχόμενους Έλληνες παίκτες, παίρνει αρκετές ευκαιρίες φέτος από τον Γιώργο Λιμνιάτη, και δείχνει να τον δικαιώνει με την απόδοσή του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x