Ελλάδα

Merry… Θρύλος!

Το καλύτερο δυνατό ρεβεγιόν θα κάνει φέτος ο Ολυμπιακός. Παίζοντας μυαλωμένα και βγάζοντας την ποιότητά τους στο νήμα, οι ερυθρόλευκοι έκαμψαν –πιο δύσκολα απ’ όσο φαίνεται- τον εξαιρετικό Άρη, 76-64.

Με ιδανικό τρόπο είπε «αντίο» στην Α1 για το 2015 ο Ολυμπιακός. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες επικράτησαν 76-64 του Άρη, χάρη στο ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, αλλά και την άμυνα που δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να παραμείνουν «κολλιτσίδα».

Ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ (56-55 στο 30'), στη συνέχεια όμως οι πρωταθλητές πάτησαν... γκάζι, ξέφυγαν και ουσιαστικά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω απ' τους 4 (66-62), προτού εν τέλει έρθει η... άνετη νίκη -ενόψει Μπαρτσελόνα την άλλη εβδομάδα- με τo εύρος της ήττας να «αδικεί» τους φιλοξενούμενους.

Στην επιστροφή του, ο Σπανούλης είχε 15π.(5ασ), ο Στρόμπερι πρόσθεσε άλλους 14, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Παπαπέτρου-Χάντερ. Από πλευράς κιτρίνων (την Κυριακή παίζουν ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), που περιορίστηκαν στους 9 πόντους στην τελευταία περίοδο, 14 έβαλε ο ΜακΝίλ (καθηλώθηκε σ' όλο το πρώτο μέρος με φάουλ), 14 ο Χάγκινς (9ρ.-4μπλοκ), ενώ ο Ουάιτ έμεινε χαμηλά. 24/31 βολές για τους Πειραιώτες, 15/20 για τους Θεσσαλονικείς σε ένα «σκληρό» ματς.

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και πιο… εύστοχα χάρη στους Αμερικανούς του (2-6), ωστόσο το ανύπαρκτο δεύτερο φάουλ πάνω στον ΜακΝίλ (που συνδυάστηκε και με τεχνική ποινή) καθήλωσε νωρίς στον πάγκο το «πολυβόλο» των κίτρινων. Η είσοδος του Χάντερ (αντί του αρνητικού Μιλουτίνοφ) έδωσε άλλη… οντότητα και σκοράρισμα στον Ολυμπιακό, για το 7-6. Παρά το ότι ο Σπανούλης πήρε το «όπλο» του στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι –που γενικά ήταν άστοχοι- διατηρούνταν σε απόσταση… αναπνοής χάρη σε βολές, με το 14-13 στο 8’. Το πρώτο τρίποντο από πλευράς Άρη (με τον Κοέν) βρήκε «απάντηση» από τον πολύ καλό Χάκετ στο πρώτο δεκάλεπτο, που έγραψε το 19-16 για τους ερυθρολεύκους.

Με αιχμή του δόρατος τον Ζάρα –την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, με κακές επιλογές, πνιγμένος στην αντίπαλη άμυνα- ο Άρης έτρεξε σερί 7-0, πέρασε μπροστά με 23-21 και διατήρησε την μορφή «ντέρμπι» στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν τα ηνία (27-26), σε ένα ματς με πολύ (αθλητικό) ξύλο στις άμυνες, με πολλά άστοχα σουτ, χωρίς ρυθμό. Το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια –κυρίως χάρη σε βολές στις δύο άκρες του παρκέ- με τον Άρη να βγαίνει «νικητής» και στις εντυπώσεις, αλλά και στα πρώτα 20 λεπτά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του 37-34 (με ένα μίνι σερί 4-0 στο νήμα) απέναντι σε έναν μέτριο Ολυμπιακό που ψαχνόταν και την ώρα που τα δύο «βαριά» χαρτιά του Γουάιτ-ΜακΝιλ είχαν μαζί μόλις 2 πόντους (με τον δεύτερο καθηλωμένο στον πάγκο και μόλις 2’ συμμετοχής).

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν «ζεστά» στο δεύτερο μέρος και έφτασαν για πρώτη φορά στο +7 (43-36), αλλά τα χαμόγελά τους δεν κράτησαν για πολύ. Βασικά κράτησαν ελάχιστα! Μέσα σε 2’, ο Ολυμπιακός ανέβασε δύο επίπεδα την ταχύτητά του στην επίθεση, έτρεξε γρήγορα και με τους Σπανούλη-Χάντερ έτρεξε παράλληλα και σερί 10-0 για το 46-43. Ο Πρίφτης επανέφερε άρον-άρον τον ΜακΝίλ για να του δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Αυτός ισοφάρισε σε 46-46, με τους πρωταθλητές, πάντως, να διατηρούν –έστω και οριακά- το προβάδισμα, 51-50. Ο Χάκετ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +4, ωστόσο ο ΜακΝίλ είχε επιστρέψει στο παρκέ… κεφάτος και με προσωπικό 5-0, έγραψε το 55-54 υπέρ του Άρη, προτού ο Παπαπέτρου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου διαμορφώσει το 56-55, σε ένα ντέρμπι… που καλά κρατούσε στο Φάληρο.

Με το… καλημέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήρθε το «ξέσπασμα» του Ολυμπιακού! Με τους Στρόμπερι-Παπαπέτρου να εκτελούν απ’ τα 6,75 –την ώρα που ΜακΝίλ και Μούρτος έβρισκαν μόνο σίδερο- οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 8-0 και πήραν γρήγορα-γρήγορα… ανάσα απ’ το στενό «μαρκάρισμα» του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι (παρά το ότι δεν υπήρχαν βοήθειες από τους «παγκίτες» όπως στο πρώτο μέρος) δεν τα παράτησαν. Κάθε άλλο… πλησίασαν ξανά στους 4 (66-62) κι ενώ απέμεναν τρία λεπτά για το τέλος. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε «σφίξει» την άμυνά του (με πιο κοντό σχήμα), έκλεισε διαδρόμους και οδήγησε τον αντίπαλό του σε βεβιασμένες επιλογές, την ώρα που Πρίντεζης και Σπανούλης «σφράγιζαν» το ροζ φύλλο αγώνα (73-64). Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο λεπτό, δεν υπήρχε γυρισμός για τον Άρη και οι Πειραιώτες έφτασαν στη 10η φετινή νίκη τους στην Α1, με το τελικό 76-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 74-65

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι 14 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 2, Τζέιμς 2, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 10 (1), Αγραβάνης 2, Χάκετ 7 (2), Αθηναίου 2.

Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 8, Ουάιτ 5, Ουότερς 10 (1), Χάγκινς 14, ΜακΝιλ 14 (1), Ξανθόπουλος, Ζάρας 7 (1), Κοέν 3 (1), Μούρτος 3, Σίμτσακ.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x