Ελλάδα

The fall and rise of Doron Perkins

Ο Ντορόν Πέρκινς είδε την καριέρα του πριν δύο χρόνια να απογειώνεται και να προσγειώνεται απότομα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Πλέον όμως είναι δυνατός κι έτοιμος για τον Ολυμπιακό.

Λένε πως δεν έχει σημασία αν θα πέσεις κάτω, αλλά αν θα σηκωθείς. Ο Ντορόν Πέρκινς το απέδειξε περίτρανα. Ήταν 29 Μαρτίου του 2011, όταν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου του τρίτου αγώνα της Μακάμπι για play offs της Ευρωλίγκας απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ στο Τελ Αβίβ, στην προσπάθειά του για διείσδυση το γόνατό του γύρισε.

Ο Αμερικανός γκαρντ έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ και όλοι είχαν αντιληφθεί το κακό που είχε συμβεί. Ρήξη χιαστών και μηνίσκου ήταν η διάγνωση και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εννιάμηνη αποχή.

«Πονάμε όλοι για τον Ντορόν. Τον αγαπάμε, είναι απαραίτητο κομμάτι της ομάδας μας, εντός κι εκτός παρκέ, ένας από τους βασικούς λόγους της πετυχημένης μας σεζόν», είχε δηλώσει τότε ο προπονητής του, Ντέιβιντ Μπλατ.



Η Μακάμπι έφτασε στο Final 4 της Βαρκελώνης, αλλά δίχως το μεγάλο της αμυντικό όπλο λύγισε στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι της ομάδας του λαού δεν τον ξέχασαν. Και πώς να το κάνουν, όταν εκείνη τη σεζόν είχε 9,5 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.





Ο ίδιος δεν τους ξέχασε και τους ευχαρίστησε από το κρεβάτι του πόνου.



Ο Ντορόν Πέρκινς δεν το έβαλε κάτω… Δούλεψε σκληρά και επέστρεψε δυνατός.

Δείτε πλάνα από τις προπονήσεις που έκανε το ίδιο καλοκαίρι…



Η δικαίωση άργησε, αλλά ήρθε. Το Φεβρουάριο του 2012 ο Αντρέα Τρινκιέρι τού εμπιστεύτηκε μια θέση στην Καντού. Σε 18 ματς με την ιταλική ομάδα είχε 11,1 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ σε 30,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Η ομάδα του έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Σιένα και αποκλείστηκε με 3-2 στα προημιτελικά του πρωταθλήματος από τη Σκαβολίνι, ο ίδιος θα συνέχιζε στην Καντού, αλλά ήρθε η πολύ καλή (οικονομικά) πρόταση από την BC Ντόνετσκ και η επόμενη σεζόν τον βρήκε εκεί.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να επιστρέψει άμεσα στο Ντέσιο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, αλλά η Λε Μαν απέκλεισε στον πρώτο γύρο τους Ουκρανούς. Το κλίμα στο Ντόνετσκ δεν τον σήκωνε παρά την αξιοπρεπή του παρουσία (12,5 πόντους, 7,5 ασίστ, 6,5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα ανά αγώνα στο Eurocup), έλυσε το συμβόλαιό του και βρήκε ένα ακόμη καλύτερο στην Κίνα από τη Φοσάν, με την οποία ολοκλήρωσε προχθές τη σεζόν έχοντας 14,4 πόντους, 6,8 ασίστ, 6,6 ριμπάουντ και 2,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Ώσπου ο δρόμος του τον έφερε στον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x