Ελλάδα

Εισιτήριο στην τσέπη, «φωτιά στα μπατζάκια»

Όχι τόσο εύκολα όσο στα δύο πρώτα ματς, αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των play-offs κόντρα στον Άρη και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την 31η τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, με 87-64, χάρις σε ένα ξέσπασμα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου και πλέον ετοιμάζονται για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη στο ΣΕΦ, με στόχο να μην... καούν.

Όχι τόσο εύκολα όσο στα δύο πρώτα ματς, αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των play-offs κόντρα στον Άρη και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την 31η τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, με 87-64, χάρις σε ένα ξέσπασμα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου και πλέον ετοιμάζονται για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη στο ΣΕΦ, με στόχο να μην... καούν.

Χωρίς τους Λούκας και Τεόντοσιτς αγωνίστηκαν οι Πειραιώτες. Αμφότεροι έμειναν εκτός 12άδας για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών» στις αναμετρήσεις με τους «πράσινους». Καμία ανησυχία για τον Μπουρούση, που λίγο πριν το ημίχρονο παραπάτησε και αποχώρησε από το παρκέ. Ο σέντερ των "ερυθρολεύκων" αγωνίστηκε χωρίς πρόβλημα στο δεύτερο μέρος του ματς. Σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο Σπανούλης που έδειξε να βρίσκει τους ρυθμούς του.

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού Χαλπερίν και Σπανούλης. Ο Χατζηβρέττας ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους, που πλέον θα ριχτούν στη μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Euroleague.

Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν το παιχνίδι ήταν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντώνης Νικοπολίδης με τον κουμπάρο του Άγγελο Κορωνιό, αλλά και ένα σχολείο από τη Σουηδία.

Το ματς:

Με καλάθι του Κασίροφ ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ο Άρης πήρε προσωρινά το προβάδισμα όμως ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με τρίποντο του Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα επιτρέποντας στους «κίτρινους», με οδηγό τον Νίκο Χατζηβρέττα, να τους ακολουθούν στο σκοράρισμα χωρίς ωστόσο να τους αφήσουν να ξαναπεράσουν μπροστά. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου έφερε τους Θεσσαλονικείς στον πόντο (16-15), ωστόσο το τρίποντο του Κέσελ έδωσε μικρές ανάσες στους παίκτες του Ίβκοβιτς (19-15).

Περισσότερα από δύο λεπτά χρειάστηκε στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός για να βρει το δρόμο για το καλάθι. Τα κακά ποσοστά επέτρεψαν στην ομάδα του Σούμποτιτς να τρέξει το επιμέρους 10-3 και να περάσει μπροστά (22-25) για πρώτη φορά μετά τις αρχές τις αναμέτρησης. Το χέρι του Χαλπερίν όμως πήρε… φωτιά και με οκτώ δικούς του πόντους ξαναέδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (34-28). Καρδιοχτύπησαν για λίγο στον πάγκο του Ολυμπιακού όταν ο Μπουρούσης, 3’15'' πριν το ημίχρονο, στραβοπάτησε. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ αποχώρησε από το παρκέ, όμως δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό. Με το +6 των εύστοχων βολών του Σπανούλη ετοιμάζονταν να πάνε στα αποδυτήρια οι Πειραιώτες, όμως στην εκπνοή ο Χαραλαμπίδης μάζεψε την μπάλα σε χαμένο λέι απ του Βεργίνη και την άφησε στο καλάθι διαμορφώνοντας το 43-39.

Ό,τι δεν έκανε επιθετικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, το κατάφερε στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι και με τους Χαλπερίν και Παπαλουκά έφτασαν γρήγορα στο +10 (55-45). Το κρεσέντο των παικτών του Ίβκοβιτς συνεχίστηκε, ο Άρης έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει με αποτέλεσμα το επιμέρους 15-4 και το +20 (70-50). Ο Μαυροκεφαλίδης έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, μέχρι εκείνη τη στιγμή, τους 21 πόντους (72-51).

Τα τρία λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης για να σκοράρει στην τελευταία περίοδο, σφράγισαν στην ουσία τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων έφτασε ακόμα και τους 25 πόντους (76-51), όμως κάπου εκεί χαλάρωσαν αφήνοντας τον Άρη να μειώσει. Σε 87-64, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 13 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5 (8 ριμπάουντ), Πελεκάνος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 7 (1), Κατσίβελης 4.

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπούρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης.

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Μητσόπουλος, Κατραχούρας

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x