Ελλάδα

Κορωνιός: «Θα βοηθήσει ο υποβιβασμός στην Β' Εθνική»

Μπορεί να λειτουργούσε θετικά για την ΑΕΚ ο υποβιβασμός της στην Β’ Εθνική, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό. Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως τα χρέη που υπάρχουν στην ομάδα αυτή τη στιγμή καθιστούν απαγορευτική μία ενδεχόμενη πώλησή της, ενώ πρόσθεσε πως πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και για να λυθούν θα πρέπει συμβάλλουν και οι «αιώνιοι».

Μπορεί να λειτουργούσε θετικά για την ΑΕΚ ο υποβιβασμός της στην Β’ Εθνική, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό.

Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως τα χρέη που υπάρχουν στην ομάδα αυτή τη στιγμή καθιστούν απαγορευτική μία ενδεχόμενη πώλησή της, ενώ πρόσθεσε πως πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και για να λυθούν θα πρέπει συμβάλλουν και οι «αιώνιοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Κορωνιός:

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Νομίζω ότι αυτό που ώθησε την ομάδα στην δεύτερη κατηγορία, δεν είναι μόνο δικό της πρόβλημα, αλλά του ελληνικού μπάσκετ. Έχω πει επανειλημμένα ότι εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι υπόλοιποι βασανίζονται, αφού καμία ομάδα δεν πληρώνει. Δεν θα είναι εύκολο να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά όλοι οι παίκτες, οι προπονητές και ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να βοηθήσουμε γιατί η κατάσταση οδεύει σε αδιέξοδο. Είναι μία άσχημη μέρα, γιατί μία ιστορική ομάδα έπεσε στην Α2. Η ομάδα ταλαιπωρείται χρόνια με διάφορα προβλήματα, αλλά οι δηλώσεις του προέδρου (σ.σ. κ. Καραμανλή) ξεκαθάρισαν το τοπίο. Είναι χρόνια αυτή η εικόνα στην ΑΕΚ, καθώς τα προβλήματα δεν της επέτρεπαν να έχει το υλικό που πρέπει. Δεν πρέπει να παίζει η ΑΕΚ για να μείνει στην κατηγορία, αλλά να κάνει πρωταθλητισμό».

Για τον Γιάννη Φιλίππου: «Να μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλό μας. Είναι ένας επιχειρηματίας, που είναι σωστός στις υποχρεώσεις του και ξέρω ότι καλύπτει ακόμα και κάποιο κομμάτι της εφορίας. Δεν είναι μακριά και βοηθά. Άμα έχεις ένα τέτοιο επιχειρηματία νιώθεις ασφάλεια, αλλά χωρίς εκείνον, χρόνο με το χρόνο μεγάλωναν τα προβλήματά της».

Για τον Μπάμπη Καραμανλή: «Για τον κύριο Καραμανλή αξίζουν συγχαρητήρια. Παρόλο που έμεινε μόνος του δεν τα παράτησε ποτέ την ομάδα. Δεν λέω ότι δεν έκανε λάθη, άλλωστε όλοι κάνουμε, ωστόσο ακόμα βρίσκεται στη θέση του και βοηθά. Κανείς δεν θα ερχόταν να αναλάβει την ομάδα με τέτοιο χρέος, γιατί φοβούνται. Όχι μόνο να χάσουν τα λεφτά τους, αλλά να μην βγουν μπλεγμένοι».

Για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ: «Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι διαβασμένη. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να θέσει νέες βάσεις, με ένα πενταετές πλάνο. Θα πρέπει να ξεκινήσει η ομάδα με νέα παιδιά και να γίνουν μία-δύο έμπειρες προσθήκες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, αλλά εμπιστοσύνη και επιμονή. Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από την αρχή. Είναι δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα σε ένα χρόνο».

Για έναν ενδεχόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική: «Δεν θα έχει πρόβλημα να ανέβει τις κατηγορίες, αλλά αυτό είναι το άλλο άκρο. Αν πέσει στη Β’ εθνική και δεν χρωστάει θα έρθουν άνθρωποι να πλησιάσουν και να την πάρουν. Αν είναι να ξεχρεωθεί, τότε είναι για καλό. Δεν θα είναι εύκολο και φυσικά ούτε εγώ το δέχομαι εύκολα. Η ΑΕΚ πληρώνει τα λάθη χρόνων και όχι του τελευταίου μήνα. Έτσι, όπως έγιναν τα πράγματα κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό σίγουρα. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι με ηρεμία να συζητήσουμε και να βρεθούν λύσεις».

Για μέλλον του ελληνικού μπάσκετ: «Υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα και αμφιβάλλω αν μερικές ομάδες θα ανταπεξέλθουν του χρόνου. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να χτυπήσει η κρίση τον αθλητισμό. Έτσι όπως είναι η κατάσταση πρέπει να βρεθεί η λύση και να ισορροπηθούν λίγο τα πράγματα. Θα πρέπει να συμβάλλουν και οι “αιώνιοι”. Να μειωθούν τα μπάτζετ και να βοηθήσουν το ελληνικό μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x