Ελλάδα

«Μοίρασε»… νίκη

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 84-61, για τη 14 αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η πολύ καλή άμυνα των «πράσινων» από το πρώτο κιόλας λεπτό τους έθεσε επικεφαλής στο σκοράρισμα, κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Απλόχερα μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ήταν από τους κορυφαίους του «τριφυλλιού» με νταμπλ νταμπλ. Καλή εμφάνιση και από τον Ντρου Νίκολας.

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 84-61, για τη 14 αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η πολύ καλή άμυνα των «πράσινων» από το πρώτο κιόλας λεπτό τους έθεσε επικεφαλής στο σκοράρισμα, κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Απλόχερα μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ήταν από τους κορυφαίους του «τριφυλλιού» με νταμπλ νταμπλ (14 πόντους, 10 ασίστ). Καλή εμφάνιση και από τον Ντρου Νίκολας. Γκετσέφσκι και Δέδας ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Το ματς

Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε τις διαθέσεις του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» φρόντισαν να «εξαφανίσουν» το πιο δυνατό όπλο του ΠΑΟΚ, Λάζαρο Παπαδόπουλο, το οποίον και περιόρισαν στους πέντε πόντους στην πρώτη περίοδο. Η μπάλα πήγαινε στους ψηλούς του «τριφυλλιού» κι όταν αυτό δεν συνέβαινε έβγαιναν ελεύθερα σουτ. Η «ψαλίδα» ολοένα και μεγάλωνε φτάνοντας λίγο πριν το τέλος στο +14 (9-23) με δύο βολές του Περπέρογλου. Ο «Λάζος» με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 12-23 στη λήξη της περιόδου.

Το ίδιο δυνατά συνέχισαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς. Με πιεστική άμυνα και σοβαρότητα στην επίθεση αύξαναν διαρκώς το προβάδισμα τους το οποίο έφτασε στο +22 (20-42,22-44). Κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να ξυπνούν και με πρωταγωνιστή τον Παπαδόπουλο έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-2, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 33-46. Κατά… βούληση μοίραζαν πάσες οι Νίκολας και Διαμαντίδης με τον Αμερικανό να φτάνει στο πρώτο μισό με 4 ασίστ και τον Καστοριανό γκαρντ με 6. Σαφής η υπεροχή των παικτών του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ. "Άφαντος" ο Ρόουλ Μάρσαλ για τον ΠΑΟΚ.

«Φτωχό» -εκατέρωθεν- επιθετικά το τρίτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν 11 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 7-0 φτάνοντας και πάλι στο +20 (33-53), ενώ παράλληλα με εξαιρετική άμυνα κράτησε για περίπου πέντε λεπτά στο μηδέν τους γηπεδούχους. Με 9-0 απάντησαν στη συνέχεια οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μειώνοντας στους 11 (42-53). Το κάρφωμα του Μπατίστ από ασίστ του αρχηγού των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 44-58.

Δεν μπορούσε να διεκδικήσει και πολλά ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με δώδεκα πόντους ο Σάτο δήλωσε «παρών» μετά το διάστρεμμα που υπέστη και το οποίο τον κράτησε εκτός στο παιχνίδι με την Λιέτουβος. Φορτσάτος ο Διαμαντίδης επιθετικά κράτσησε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό (49-70). Χαλάρωσαν προς το τέλος αμφότερες οι ομάδες με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να προηγούνται με 23 πόντους και να φτάνουν άνετα στο τελικό 84-61.

Δεκάλεπτα: 12-23, 33-46, 44-58, 61-84

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 5, Αράπης 3 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας 10 (2), Ντόζιερ 4, Γκρέι 6, Παπαδόπουλος 11 ( 6 ριμπάουντ), Γιαννακίδης 5, Καλλές, Γκετσέφσκι 12 (8 ριμπάουντ), Καλαμπάκας 3 (1)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 2, Σάτο 12 (2), Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 7 (8 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 14 (10 ασίστ), Βουγιούκας 11, Καλάθης 3, Μπόγρης, Καϊμακόγλου 2, Ζούμπος

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σώμος, Μάνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x