Ελλάδα

Ομπράντοβιτς: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Περήφανος για τους παίκτες του και τους συνεργάτες του δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός απένειμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό, τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο για τη συμπαράστασή τους και τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι για να εκλείψουν οι ασχήμιες από τα ελληνικά γήπεδα.

Περήφανος για τους παίκτες του και τους συνεργάτες του δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός απένειμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό, τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο για τη συμπαράστασή τους και τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι για να εκλείψουν οι ασχήμιες από τα ελληνικά γήπεδα.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Θεωρώ ότι παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σήμερα, ξεκινήσαμε εξαιρετικά, με ένα 10-0 και στο β’ ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο όλου του παιχνιδιού γενικότερα. Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά στους παίκτες, όχι μόνο γι αυτό το παιχνίδι, αλλά για όλα όσα πέτυχαν αυτή τη σεζόν. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, όπως πάντα, έχοντας διαρκώς στο μυαλό μας να κερδίσουμε τον τίτλο. Είχαμε ευκαιρία να το κάνουμε και μέσα στο ΣΕΦ, δεν έγινε, αλλά δεν πειράζει. Ήταν σήμερα μια εξαιρετική προσπάθεια. Λυπάμαι μόνο για τα τελευταία έξι δευτερόλεπτα, γιατί η ατμόσφαιρα πριν ήταν καταπληκτική και δεν υπήρχε λόγος να τη χαλάσουμε. Να δώσω όμως συγχαρητήρια στον κόσμο για όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αλλά κάποτε πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα πώς γιορτάζει κανείς», δήλωσε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό, διότι έπαιξαν εξαιρετικά και στους πέντε τελικούς. Και όσοι είδαν τα ματς θα κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους παίκτες ή τα προπονητικά τιμ. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, όλα γίνονται μέσα στο γήπεδο. Το νταμπλ φέτος είναι ομαδική δουλειά. Και έργο των αδελφών Γιαννακόπουλων που κάνουν ό,τι μπορούν».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά των οπαδών σε όλη τη σειρά των τελικών, είπε: «Η γνώμη μου για τους χούλιγκαν είναι γνωστή. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο γήπεδο είναι. Ξεκινάω από τους δικούς μας αν θέλετε. Δύο χρόνια πριν, σε μια συνέντευξη Τύπου, μίλησα γι’ αυτό το θέμα και υποσχέθηκα ότι αν κάτι συνέβαινε θα φεύγαμε από το γήπεδο με τον αρχηγό μας τον Αλβέρτη. Κάτι πρέπει να γίνει για να παίζουμε μπάσκετ, αυτό είναι το σημαντικό, και αυτό το κάτι πρέπει να γίνει από αύριο. Έχω ξαναπεί, στην Αγγλία δεν υπάρχουν χούλιγκαν πια. Γιατί έλαβαν μέτρα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Είναι ευθύνη είτε του υφυπουργού Αθλητισμού, είτε της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει κάτι. Να κάνουμε κάτι πριν συμβούν τα χειρότερα, είναι πολλά που διακυβεύονται. Είναι εύκολο να λες στους παίκτες ‘πήγαινε παίξε’. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις όταν έχεις χιλιάδες να σου πετάνε αντικείμενα. Με κάμερες ασφαλείας θα φαινόταν ποιος πετάει τα αντικείμενα. Είναι όμως θέμα νόμου. Είναι απλό. Πρέπει να εφαρμοστεί».

Όσο για το τι ξημερώνει αύριο, τόνισε: «Aπό αύριο όλοι θα θέλουν διακοπές. Πάντα υπάρχει κάτι που θες να αλλάξεις. Πάντα υπάρχει κάτι να βελτιώσεις εκ των υστέρων, αφού κάθε φορά γίνονται λάθη. Είμαστε άνθρωποι και είναι αδύνατον να τα αντιλαμβάνεσαι όλα και να είσαι τέλειος. Όμως, σε γενικές γραμμές, έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά μας, είμαστε επιτυχημένη ομάδα, επιτυχημένος σύλλογος. Και αυτό οφείλεται και στους φιλάθλους που μας στηρίζουν. Έχω εξαιρετικό τιμ και είμαι πολύ ευτυχισμένος, διότι οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι μου έδωσαν χώρο να δουλέψω όπως θέλω. Πιστεύουν σε μένα και αυτό πολύ σημαντικό. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι σε μια σεζόν υπάρχουν και δύσκολες περίοδοι. Στις δικές μας είχαμε κοντά μας τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, που μας στήριζαν, μας μιλούσαν και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Θα ήταν δυσκολότερα όλα αν δεν το έκαναν. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε πως θα παραμείνει για άλλον ένα χρόνο στην ομάδα. «Τo be continued. Δεν υπάρχει κορεσμός. Για αυτόν τον λόγο παίζουμε και ο μοναδικός σκοπός είναι να παίρνουμε τίτλους. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το κάνουμε».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Ακόμη μία χρονιά ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, τα τελευταία 11 χρόνια. Αφιερώνουμε και αυτή την επιτυχία στον άγνωστο φίλο του Παναθηναϊκού, όπου κι αν βρίσκεται. Θέλουμε να δώσουμε την υπόσχεση στους φιλάθλους μας, πως και του χρόνου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αισθάνονται υπερήφανοι για την ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλος αντίπαλος».

Τάσος Στεφάνου: «Το μόνο που θέλω να δηλώσω είναι πως η ανακοίνωση του Ολυμπιακού στον τέταρτο τελικό ήταν ό,τι έπρεπε. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που του άξιζε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x