Ελλάδα

Σπανούλης: «Του χρόνου και τα τρία Κύπελλα»

Πανευτυχείς για την κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος και αποφασισμένοι να το επαναλάβουν και την επόμενη περίοδο, παρουσιάστηκαν άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού, μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Πανευτυχείς για την κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος και αποφασισμένοι να το επαναλάβουν και την επόμενη περίοδο, παρουσιάστηκαν άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού, μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

«Τελειώνουμε πετυχημένα τη φετινή σεζόν. Ελπίζουμε του χρόνου να κατακτήσουμε και τα τρία τρόπαια. Αυτό που μας έλειψε φέτος είναι η Ευρωλίγκα και θα προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε του χρόνου», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στην ερώτηση αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης απάντησε με νόημα: «To be continued (συνεχίζεται)», ενώ πρόσθεσε: «Κάθε πρωτάθλημα έχει τη δική του γλύκα. Ξεκινάμε κάθε σεζόν με στόχο να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Φέτος, καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

Ο Μάικ Μπατίστ από την πλευρά του τόνισε: «Όποτε νικάς έναν σπουδαίο αντίπαλο είναι πολύ όμορφο. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρωλίγκα, αλλά ξέραμε πως έπρεπε να συνεχίσουμε, αφού θα είχαμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό. Καταφέραμε και ανασυνταχθήκαμε και φτάσαμε στο στόχο μας».

O Νίκος Χατζηβρέττας είπε: «Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι για το νταμπλ. Αντέχουμε πολύ ακόμα. Το δείχνουμε καθημερινά στις προπονήσεις και από μέρα σε μέρα που βελτιωνόμαστε», ενώ ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς συμπλήρωσε: «Ηταν δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα. Πολλά συνέβησαν σε αυτή τη σειρά που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Τέλος καλό, όλα καλά, αποδείξαμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Στην Ευρωλίγκα δεν τα καταφέραμε γιατί δεν παίξαμε καλά. Αλλά ήταν δύσκολο να επαναλάβουμε το περσινό. Το σημαντικό είναι το νταμπλ. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα παραμείνω και του χρόνου».

Ο Στράτος Περπέρογλου είπε με τη σειρά του: «Είναι η πρώτη χρονιά που κάνω πρωταθλητισμό και κατακτήσαμε το νταμπλ. Αυτό που ζω είναι πρωτόγνωρο για μένα και ελπίζω να υπάρχει συνέχεια, πρώτα ο Θεός», ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε: «Έχω κερδίσει έξι τρόπαια, ελπίζω το δέκατο να το πάρω σπίτι μου. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίρνουμε και τα τρία Κύπελλα. Το πετύχαμε πέρυσι, φέτος δεν έτυχε. Αν και είχαμε την ευκαιρία, ένα κακό δίμηνο στην Ευρωλίγκα μάς τη στέρησε. Το 2/3 δεν είναι κακό, είναι μεγάλη επιτυχία καθώς κάθε κούπα έχει τη γοητεία της. Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση γιατί μετά από τόσα παιχνίδια ήμασταν κουρασμένοι. Κάναμε κατάθεση ψυχής».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, σχολίασε: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Την αφιερώνουμε στον κόσμο μας, που μας συμπαραστάθηκε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας», ενώ ο αδερφός του, Θανάσης, είπε: «Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον άγνωστο φίλαθλο του Παναθηναϊκού, όπου κι αν βρίσκεται. Είμαι πανευτυχής, καθώς πήραμε το 10 πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια. Η ομάδα μας θα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να έχουν κατακτήσει 10 τίτλους σε 11 χρόνια. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι είναι εκπληκτική, όχι όμως και η βία. Μόνο όταν είσαι γηπεδούχος είναι... καλά τα επεισόδια. Τώρα, σοβαρά, οι αρχές του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να κάνουν κάτι για τη βία στα γήπεδα. Στην Ευρωλίγκα είχαμε κακό τάιμινγκ. Θα σας δω του χρόνου».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Το χαρήκαμε. Δύο τίτλοι δεν είναι κάτι μικρό. Δεν υπάρχει κορεσμός. Καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει το "triple crown" κάθε χρόνο. Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός το κατάφερε, για πρώτη φορά στην ιστορία του».

Κένι Ουίνστον: «Πέρασα πολύ καλά φέτος. Για μένα, η φετινή χρονιά ήταν κυρίως η απόκτηση εμπειριών και νομίζω πως από του χρόνου θα είμαι σε θέση να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα».

Σάνι Μπετσίροβιτς: «Πέντε τίτλοι δεν είναι κι άσχημα σε δύο χρόνια. Ασφαλώς και θέλω να μείνω. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα. Ήταν, όμως, μία δύσκολη χρονιά για μένα. Θα σκεφτώ πολλά πράγματα και θα αποφασίσω».

Άρης Ταταρούνης: «Είμαι πολύ υπερήφανος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Τα μαθήματα ήταν τεράστια για μένα, από τους μεγάλους προπονητές και τους μεγάλους παίκτες».

Ντέγιαν Τομάσεβιτς: "Ηταν πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά. Εγιναν πολλά σε αυτή τη σειρά των αγώνων, που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Το σημαντικό είναι οτι αποδείξαμε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δεν παίξαμε καλά στην Ευρωλίγκα, όμως το σημαντικό είναι οτι πήραμε το νταμπλ. Τώρα πρέπει να το χαρούμε. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους".

Δημήτρης Διαμαντίδης: "Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κατακτήσαμε ακόμη ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, αλλά, δυστυχώς, όχι και την Ευρωλίγκα, κάτι που μας απογοήτευσε. Ήταν μια σεζόν γεμάτη, με πολύ άγχος, αλλά πετύχαμε τους στόχους μας. Και οι δύο ομάδες είχαν θέληση και πάθος για τον τίτλο, αλλά σήμερα είχαμε καθαρό μυαλό κι αυτό μέτρησε".

* Πιασμένοι χέρι-χέρι οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα των οπαδών τους και άρχισαν να φωνάζουν το κλασικό "όλε", μέσα σε αποθέωση. Το παρκέ του ΟΑΚΑ γέμισε στη συνέχεια πράσινες και ασημί κορδέλες, ενώ οι τσιρλίντερς των "πρασίνων" έδιναν τον δικό τους τόνο στη γιορτή. Οσο οι παίκτες των πρωταθλητών βρίσκονταν στα αποδυτήρια, κάποιοι φίλαθλοι βρέθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάικ Μπατίστ βγήκε πρώτος από τη φυσούνα και μετά ακολούθησαν ένας ένας οι υπόλοιποι. Τελευταίος έκανε την εμφάνισή του ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης. Με την προτροπή "σήκωσέ τό το τιμημένο", το ΟΑΚΑ γέμισε από εκατομμύρια πράσινα, ασημί και άσπρα χαρτάκια. Μέσα σε μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και τη μουσική υπόκρουση του ύμνου του Παναθηναϊκού, ο "Φράνκι" σήκωσε ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x