Γενικά

Άγγιξε το θαύμα αλλά έμεινε εκτός η Γεωργία με «φτωχή» νίκη επί των Φιλιππίνων

H Γεωργία κέρδισε με 96-94 τις Φιλιππίνες για το Προολυμπιακό της Ρίγας, αλλά δεν κάλυψε το +19 που ήθελε για να προκριθεί.

Αν και έφτασε να προηγείται με +20 στη δεύτερη περίοδο, η Γεωργία επικράτησε… μόλις 96-94 των Φιλιππίνων και δεν έφτασε στο +19 που χρειαζόταν για να προκριθεί στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ρίγας.

Έτσι η Λετονία τερμάτισε στην πρώτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία και οι Φιλιππίνες στη δεύτερη, με αποτέλεσμα να περιμένουν τον δεύτερο και τον πρώτο αντίστοιχα του δευτέρου γκρουπ στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι με 26 και ο Γκόγκα Μπιτάτζε με 21 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ ο Τόκο Σενγκέλια είχε 17 πόντους και 7 ασίστ. Ο Τζάστιν Μπράουνλι με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ξεχώρισε για τους ηττημένους.

Η Γεωργία πέτυχε τους πρώτους 14 πόντους του αγώνα (0-14) στο πεντάλεπτο και έδειξε έτοιμη να φτάσει στη ζητούμενη διαφορά. Μάλιστα μπόρεσε να την υπερκαλύψει φτάνοντας στο +20 (20-40) στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, με Μαμουκελασβίλι, Σενγκέλια και Μπιτάτζε σε εξαιρετική μέρα. Οι Φιλιππίνες, ωστόσο, αντέδρασαν, μείωσαν στους δώδεκα πριν το ημίχρονο (43-55) και έφεραν το ματς στα ίσα στην τρίτη περίοδο, με ηγέτη τον Μπράουνλι. Πλέον ο χρόνος δεν… έφτανε στη Γεωργία που αποχαιρέτησε νωρίς το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεκάλεπτα: 17-28, 43-55, 74-74, 94-96

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x