Ευρώπη

Χεζόνια: «Δεν πήρα τον σεβασμό που άξιζα στο ΝΒΑ»

Ο Μάριο Χεζόνια καθιστά σαφές πως δεν σκέφτεται καν να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Κάθε πόρτα επιστροφής στο ΝΒΑ έκλεισε ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ θεωρεί πως το μπάσκετ εκεί δεν του ταιριάζει και πως ο ίδιος δεν πήρε τον σεβασμό που του άξιζε. Αντίθετα, νιώθει ευτυχής στην Ούνιξ και την VTB League. Αναλυτικά, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για:

-το αν η φετινή του σεζόν είναι η καλύτερη στην καριέρα του: «Σίγουρα, στην Μπαρτσελόνα ήμουν πολύ νέος και στο ΝΒΑ το ίδιο. Δεν ήμουν το πρώτο βιολί. Όταν επέστρεψα στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό, ήξερα ότι έπρεπε να βελτιωθώ στο παιχνίδι μου. Στο Καζάν με βοήθησαν πολύ, οι προπονητές και η διοίκηση. Όλος ο οργανισμός είναι πολύ καλός».

-το αν το συμβόλαιό του στην Ούνιξ είναι ανάλογο εκείνου που είχε στο παρελθόν: «Ναι, είναι περίπου το ίδιο με αυτό στις άλλες ομάδες Ευρωλίγκας που έπαιξα».

-το αν σκέφτεται να γυρίσει στο ΝΒΑ: «Όχι, δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα εκεί. Δεν θέλω να επιστρέψω εκεί. Η προετοιμασία το καλοκαίρι εκεί είναι άλλου επιπέδου, με μεγάλους παίκτες. Όμως δεν γυρίζω στο ΝΒΑ. Δεν πήρα το σεβασμό που άξιζα εκεί. Επιπλέον, θεωρώ πως το μπάσκετ εκεί είναι περισσότερο show παρά παιχνίδι».

-το πώς είναι η VTB League σε σύγκριση με Ισπανία και Ελλάδα: «Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη μαζί με το ισπανικό. Θα έβαζα την VTB σε δεύτερη θέση, πίσω από ACB και Ευρωλίγκα. Με έχει εκπλήξει ευχάριστα το επίπεδο. Στην Ισπανία είναι αδύνατο να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει. Φυσικά οι δύο πρώτες θέσεις ανήκουν σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αλλά υπάρχουν επίσης ομάδες όπως η Βαλένθια, η Μπανταλόνα, η Μάλαγα, η Μπασκόνια και άλλες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x