Ευρώπη

Από πόλεμο σε πόλεμο...: Ο Τζον Χόλαντ έχει ζήσει από κοντά τους πολέμους σε Ρωσία και Ισραήλ

Ο 34χρονος φόργουορντ από το Πουέρτο Ρίκο, Τζον Χόλαντ, έχει ζήσει από κοντά τόσο τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, όσο και εκείνο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Για πέμπτη διαδοχική ημέρα μαίνονται οι συγκλονιστικές και αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με τις ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να προκαλούν παγκόσμιο σοκ, δοκιμάζοντας τα ανθρώπινα όρια και αντοχές.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του Ισραήλ, εκεί όπου αρκετές ομάδες έχουν «αναγκαστεί» να βρουν καταφύγιο σε άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των αθλητών.

Μεταξύ των ξένων αθλητών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας είναι και ο Τζον Χόλαντ. Ο 34χρονος φόργουορντ από το Πουέρτο Ρίκο με πολυετή καριέρα στην Ευρώπη, αγωνίζεται από φέτος το καλοκαίρι στην Χάποελ Τελ Αβίβ, ζώντας από κοντά την φρίκη του πολέμου.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε μια χώρα που λαμβάνει μέρος σε εμπόλεμες καταστάσεις, αφού, το 2022, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο έμπειρος άσος αγωνιζόταν στην Ούνικς Καζάν.


Με ποστάρισμά του στα social media, ο Χόλαντ μετέφερε τις εικόνες και τα συναισθήματα που βλέπει και βιώνει τις τελευταίες ημέρες στο Τελ Αβίβ.

«Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος στον οποίο βρίσκομαι. Ήμουν στη Ρωσία όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία, αλλά αυτό ήταν λίγο διαφορετικό γιατί δεν το νιώθεις πραγματικά, εκτός από την πτώση της τιμής του ρουβλίου και τέτοια πράγματα. Δεν νιώθω τις βόμβες εκεί όπως νιώθω εγώ εδώ.

Υπάρχουν βομβαρδισμοί και είναι τρελό. Είχαμε πολλές ειδοποιήσεις για να πάμε στο καταφύγιο. Οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι και μπορείς να ακούσεις και να νιώσεις τις βόμβες. Είναι τρομακτικό. Δεν πρόκειται να πω ψέματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x