Ευρώπη

Τρινκέρι: «Η μεταγραφική αγορά είναι ανυπόφορη, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στην εύρεση παικτών στη μεταγραφική αγορά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ζάλγκιρις, Αντρέα Τρινκέρι.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές - αλλά και Ευρωλιγκάτες - ομάδες, έθιξε με δηλώσεις του ο Αντρέα Τρινκέρι.

Με αφορμή την αποχώρηση του Ταϊρόν Γουάλας από τη Ζάλγκιρις, μόλις έναν μήνα μετά την έναρξη της σεζόν, ο τεχνικός των Λιθουανών, στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες στην εύρεση παικτών στη μεταγραφική αγορά, κάνοντας λόγω για μια... ανυπόφορη πλέον κατάσταση!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Τρινκέρι:

«Η λέξη σοκαρισμένος δεν είναι η σωστή. Έκπληκτος. Έχω να πω ότι ήταν πολύ ειλικρινής και ευθύς και το εκτιμώ αρκετά. Υπάρχει το μπάσκετ, υπάρχει μία δουλειά αλλά υπάρχουν και τα ανθρώπινα όντα. Ήταν πολύ ειλικρινής, πήρε τις ευθύνες του για την επιλογή και θα είμαι πάντα ευγνώμων. Δεν έχω ζήσει κάτι αντίστοιχο αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε τη δύσκολη επιλογή ήταν κοντά στην τελειότητα.

Δεν πείθεις τους ανθρώπους σε μεγάλες αποφάσεις. Απλά τους ρωτάς αν παραμένουν στην απόφαση, αν έχουν δεύτερες σκέψεις και αν μπορείς να κάνεις κάτι για να τους βοηθήσεις ώστε να πάρουν τη σωστή επιλογή, δεν πας κόντρα στην επιθυμία κάποιου.

Η μεταγραφική αγορά δεν είναι δύσκολη. Είναι ανυπόφορη. Κάθε χρόνο είναι χειρότερα. Πέρυσι, η Ζάλγκιρις ψάχναμε να βρούμε γκαρντ για 5 μήνες και δεν καταφέραμε να το κάνομε. Και όταν ο Κίναν Έβανς τραυματίστηκε, πληρώσαμε ακριβά το τίμημα, πολύ ακριβά. Με το NBA να έχει παραπάνω παίκτες υπό τον έλεγχο του, θέλω να πω από πλευράς συμβολαίου, νεαροί και ταλαντούχοι Αμερικάνοι δεν έρχονται. Υπάρχουν ομάδες που ψάχνουν παίκτες από την 1η Σεπτεμβρίου και δεν έχουν υπογράψει παίκτες.

Είναι ένα χάος επειδή το να είχαμε έναν γκαρντ στο μέγεθός του ήταν κάτι που θέλαμε πολύ αυτό το καλοκαίρι. Οπότε, αυτό το πλάνο τελείωσε. Ξέρω ότι το γραφείο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μας να βρει τον παίκτη και όταν βρούνε, θα μου το πουν, πιστεύω. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με αυτό το ρόστερ και ακόμα πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν περισσότερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x