Ευρώπη

«Γκρέμισε» την Μπασκόνια με Χουέρτας απ' τα παλιά η Τενερίφη!

Η Τενερίφη με φοβερή εμφάνιση του Μαρσελίνιο Χουέρτας νίκησε την Μπασκόνια 83-81, ρίχνοντας τους Βάσκους από την κορυφή της βαθμολογίας στην ACB!

Φοβερή εμφάνιση και νίκη για την Τενερίφη!

Η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους λύγισε με σκορ 83-81 την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Μπασκόνια, η οποία μάλιστα μετρούσε 9 συνεχόμενες νίκες στην ACB! Η Τενερίφη, αντίθετα, ανέβηκε στο 19-8 και παραμένει στην τέταρτη θέση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα, όμως το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του. Τελικά, στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Τσους Βιντορέτα βρήκε τις λύσεις που έψαχνε, με τον Τιμ Αμπρομάιτις να βάζει τις βολές που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο... vintage Μαρσελίνιο Χουέρτας! Ο 39χρονος Βραζιλιάνος γκαρντ είχε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, δίνοντας κομβικές λύσεις στα τελευταία λεπτά που έκριναν το αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που σκόραρε 20 πόντους. Οι δυο τους είχαν, δηλαδή, μαζί, τους μισούς πόντους της Τενερίφης!

Από πλευράς Μπασκόνια, που παραμένει πρώτη όμως Ρεάλ η Μπαρτσελόνα θα την πιάσουν στην ισοβαθμία, απίθανη εμφάνιση με 33 πόντους έκανε ο Μάρκους Χάουαρντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21. 44-40, 60-54, 83-81

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x