Ευρώπη

Σανλί: «Πολύ ευέλικτος ο Αταμάν, δίνει ελευθερία στους παίκτες του»

O Σερτάτς Σανλί κλήθηκε να μιλήσει για τη συνεργασία του με τον Εργκίν Αταμάν αλλά και να τον συγκρίνει με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Σερτάτς Σανλί άλλαξε μπασκετική στέγη, καθώς μετά από μία διετία στην Μπαρτσελόνα αποχώρησε για τη Φενέρμπαχτσε.

Μιλώντας στο ισπανικό relevo, ο Τούρκος ψηλός κλήθηκε να σχολιάσει τη συνεργασία του με τους δύο πιο πρόσφατους προπονητές του, Εργκίν Αταμάν και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σανλί αποθέωσε αμφότερους τους τεχνικούς, τονίζοντας ωστόσο τις μεγάλες διαφορές τους όσον αφορά την ευελιξία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό με κάνει πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Αταμάν και ο Σάρας είναι διαφορετικοί. Ο πρώτος δίνει περισσότερη ελευθερία. Ο δεύτερος επίσης, αλλά χωρίς να σε αφήνει ιδιαίτερα να φύγεις από το σύστημα. Θα μπορούσα να μιλάω γι' αυτά όλη μέρα γιατί δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις για να τους ορίσω.

Ο Αταμάν έχει το σύστημά του, αλλά το διαμορφώνει ανάλογα με το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει τροποποιήσεις, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τη λογική του, την ιδέα του. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ λιγότερο ευέλικτος. Ένα πράγμα τους ενώνει: ο αριθμός των plays ή οι επιλογές κατά τη διάρκεια των αγώνων και η εμμονική προετοιμασία της επίθεσης και της άμυνας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x