Ευρώπη

Σαν σήμερα η επική δήλωση του Στογιάκοβιτς στο Παγκόσμιο του 2002: «Ευχαριστούμε όλα τα κλαμπ του Βελιγραδίου»

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2002 η Γιουγκοσλαβία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιντιανάπολις, με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς να κάνει την επική δήλωση λίγο αργότερα!

Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου του 2002, η Γιουγκοσλαβία έκαμψε στην παράταση την αντίσταση της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιντιανάπολις και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο πλαίσιο των πανηγυρισμών και των δηλώσεων, η ατάκα που έμεινε στην… ιστορία ανήκε στον Πέτζα Στογιάκοβιτς! Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ είχε αποδώσει την κατάκτηση του τίτλου στη… νυχτερινή προετοιμασία εκείνου και των συμπαικτών του, γι’ αυτό και ευχαρίστησε δημόσια όλα τα κλαμπ του Βελιγραδίου!

Η ερώτηση στον Στογιάκοβιτς ήταν για τα συναισθήματά του, μετά την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στις ΗΠΑ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα κλαμπ του Βελιγραδίου, που μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο προπονητής την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να μας παρέχει τις ίδιες συνθήκες, γιατί η παράδοση θα πρέπει να συνεχιστεί», είχε δηλώσει τότε ο Πέτζα.

Στο μεταξύ, σε εκείνο τον τελικό η ομάδα της Αργεντινής είχε σφοδρά παράπονα από τον Βασίλη Πιτσίλκα, με αφορμή μία υπόδειξή του στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς. Συγκεκριμένα, με το σκορ στην ισοπαλία (75-75), ο Λουίς Σκόλα φάνηκε να κλέβει καθαρά την μπάλα από τον Βλάντε Ντίβατς στο κέντρο του γηπέδου και να φεύγει στον αιφνιδιασμό, αλλά ο Έλληνας ρέφερι τον χρέωσε με φάουλ και δύο ελεύθερες για τον Σέρβο σέντερ.

Τελικά, ο Ντίβατς αστόχησε και στις δύο βολές από τη γραμμή, με τον τελικό να οδηγείται στην παράταση, όπου οι Γιουγκοσλάβοι επικράτησαν 84-77 και σήκωσαν το τρόπαιο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:



Το αμφιλεγόμενο σφύριγμα του Πιτσίλκα στο 1:16:00:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x