Ευρώπη

Η φιλία Πέτροβιτς-Ντίβατς που «γκρεμίστηκε» μαζί με τη Γιουγκοσλαβία και η αγκαλιά με νόημα στο φιλικό για τον Ντράζεν

Στο φιλικό προς τιμήν του Ντράζεν, η μητέρα του αδικοχαμένου αθλητή αγκάλιασε τον Βλάντε Ντίβατς, έναν παλιό φίλο του Πέτροβιτς, που η σχέση τους είχε λήξει άδοξα λόγω του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Προς τιμήν της 60ής επετείου από τη γέννηση του Ντράζεν Πέτροβιτς, η κατάμεστη Arena Zagreb υποδέχτηκε πολυάριθμους Κροάτες και Ευρωπαίους αστέρες του μπάσκετ σε φιλικό αγώνα. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν εκεί οι Λούκα Ντόντσιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάριο Σάριτς, ενώ εμφανίστηκαν και παλαίμαχοι παίκτες.

Η σκηνή που έκλεψε την παράσταση στη βραδιά διαδραματίστηκε μεταξύ της μητέρας του αδικοχαμένου αθλητή, Μπισέρκα Πέτροβιτς, και του άλλοτε σπουδαίου ψηλού Βλάντε Ντίβατς. Οι δυο τους αγκαλιάστηκαν θερμά, σε μία κίνηση με νόημα, καθώς υπάρχει έντονο παρελθόν μεταξύ του Ντίβατς και του Ντράζεν.

Πέτροβιτς-Ντίβατς: Η φιλία που διαλύθηκε μαζί με τη Γιουγκοσλαβία

Οι δυο τους διέπρεψαν με την εθνική Γιουγκοσλαβίας, άνοιξαν το δρόμο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στο ΝΒΑ, αλλά η σχέση τους παρασύρθηκε από τη δίνη του αλληλοσπαραγμού χωρίζοντάς τους στα στρατόπεδα Σερβίας και Κροατίας αντίστοιχα. Ο θάνατος του Πέτροβιτς το 1993 σε τροχαίο ατύχημα δεν έδωσε τη δυνατότητα ποτέ στους δύο παλιόφιλους να τα βρουν…

Παρόλα αυτά, ο Ντίβατς εδώ και χρόνια έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν και πάντοτε αναφέρεται στον Πέτροβιτς ως αδερφό του, τονίζοντας διαρκώς το γεγονός πως ο θάνατος του τελευταίου δεν τον άφησε ποτέ να ξαναφτιάξει τη σχέση του μαζί του.

«Δυστυχώς μας άφησε νέους. Ήταν ο καλύτερος ανάμεσά μας, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είναι λυπηρό που δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά είναι ωραίο που με αυτό το είδος εκδήλωσης θυμόμαστε τους καλύτερους ανάμεσά μας, που αυτοί οι νέοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο Ντράζεν, που άνοιξε την πόρτα για όλους μας και ότι αυτή η ανάμνηση δεν σβήνει ποτέ.

Ο Ντράζεν ήταν πάνω από όλα εργάτης. Όλοι είχαμε ταλέντο, αλλά έφτασε στα ύψη με τη δουλειά του. Δεν τα παράτησε ποτέ, ήταν μαχητής. Δυστυχώς, έφυγε όταν έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες Στο πρωτάθλημα του NBA, παρόλο που δεν ήταν All-Star, ήταν για μένα»
, ανέφερε ο Ντίβατς στις κάμερες για τον παλιόφιλό του, δείχνοντας πως ακόμη και ο πόλεμος δεν κατάφερε στην πραγματικότητα να τους χωρίσει ποτέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x