Ευρώπη

Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ οδεύει προς τον πάτο...»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο σερβικό μπάσκετ, τονίζοντας πως όπως πηγαίνει θα φτάσει το επίπεδο της Κροατίας...

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία που έχει πάρει το σερβικό μπάσκετ, έκρουσε μέσω συνέντευξής του ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι», μιλώντας στην Κροατία και στο «Index», προειδοποίησε άπαντες στη Σερβία πως το μπάσκετ της χώρας οδεύει ολοταχώς προς τον... πάτο, και πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να αποφευχθεί αυτό.


«Συχνά προειδοποιούσα τους ανθρώπους στη Σερβία ότι είμαστε στο δρόμο για να φτάσουμε την Κροατία στο μπάσκετ. Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο.

Αν κάτι δεν αλλάξει στη σκέψη των ανθρώπων που ηγούνται του σερβικού μπάσκετ και φέρουν την ευθύνη, θα είμαστε χαρούμενοι αν προκρινόμαστε στα EuroBasket και στα MundoBasket. Πρέπει να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στον κόσμο δεν αρέσει αυτό. Για αυτό δεν είναι έκπληξη ότι ποτέ δεν ενσωματώθηκα πλήρως στο σερβικό μπάσκετ»
, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο 75χρονος προπονητής μίλησε και για τον σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς και της εθνικής Σερβίας, Νίκολα Γιόκιτς, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που έχει προπονήσει ποτέ στην καριέρα του!

«Ο κορυφαίος είναι ο Νίκολα. Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή και ο καλύτερος που έχω προπονήσει. Πριν από εκείνον ήταν ο Κούκοτς και ο Μποντιρόγκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x