Ευρώπη

Πέσιτς: «Είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»

Στους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης κατατάσσει τον εαυτό του ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ως ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη θεωρεί τον εαυτό του ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε ένα φόρουμ που πήρε μέρος, ενώ στη συνέχεια ο 74χρονος τόνισε πως η δουλειά των προπονητών σήμερα είναι πιο δύσκολη, καθώς οι παίκτες γνωρίζουν πολλά περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν.

«Είμαι προπονητής εδώ και 40 χρόνια. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή είχαμε νίκες και ήττες, αλλά είμαι προπονητής. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Όταν δεν το λέτε εσείς, το λέω εγώ», είπε χαμογελώντας αρχικά ο πολύπειρος κόουτς στο κοινό που τον παρακολουθούσε.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις διαφορές που έχουν οι προπονητές τώρα με τη δική του εποχή όταν εκείνος ήταν παίκτης: «Για να είσαι ηγέτης και προπονητής, θα πρέπει να είσαι αυθεντικός. Όταν έπαιζα μπάσκετ, ο προπονητής ερχόταν και μας έλεγε ότι έχουμε μπροστά ένα σημαντικό ματς και πρέπει να νικήσουμε. Αυτό ακούγαμε εμείς. Σήμερα, οι προπονητές κάνουν το ίδιο και οι παίκτες λένε: “Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε, αλλά πως;”. Το πρόβλημα για τους προπονητές τώρα είναι πως οι νέοι παίκτες γνωρίζουν πολλά περισσότερα και καμιά φορά αμφισβητούν τις εντολές του προπονητή τους. Γι’ αυτό, θα πρέπει να ξέρουμε τα πάντα και να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x