Ευρώπη

Περάσοβιτς: «Έχουν ξεφύγει Ερυθρός και Παρτίζαν, στην Κροατία ομάδες εξαφανίζονται»

O Bέλιμιρ Περάσοβιτς μίλησε για το αυξημένο μπάτζετ που έχουν πλέον Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν, τονίζοντας πως στην Κροατία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και πολλές σπουδαίες ομάδες δυσκολεύονται.

Μία μεγάλη αύξηση στο μπάτζετ τους έχουν κάνει φέτος οι σέρβικες ομάδες της Ευρωλίγκας, Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας. Τα δύο κλαμπ του Βελιγραδίου έχουν δώσει πολύ μεγάλα ποσά και φέρει στη Σερβία πολύ μεγάλα ονόματα, με αποτέλεσμα να παλεύουν αμφότερες για μία θέση στην οκτάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γι' αυτήν ακριβώς την κατάσταση μίλησε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο σπουδαίος Κροάτης πρώην παίκτης και νυν τεχνικός της Ούνικς Καζάν αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό που έχουν πλέον οι σέρβικες ομάδες, τονίζοντας ότι στην Κροατία η κατάσταση είναι η ακριβώς αντίθετη, με πολλές μεγάλες ομάδες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «mozzartsport»:

«Η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δύο ομάδες που, κατά τη γνώμη μου, μπορούν να φτάσουν στο Final Four, και οι δύο ομάδες. Ας πούμε, ο Ερυθρός Αστέρας με τον Καμπάτσο είναι μια εντελώς διαφορετική διάσταση και ιστορία, αυτός είναι ένας παίκτης που δύο χρόνια πριν ήταν ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, κάποιος που κάνει μια προφανή διαφορά. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπεις τον Ερυθρό Αστέρα στις τελευταίες 9 αγωνιστικές όταν θα διευθύνει το παιχνίδι στο παρκέ.

Αν με εκπλήσσουν αυτά τα ονόματα; Είναι φυσιολογικό να με εκπλήσσουν. Στην Κροατία, έχουμε τρεις συλλόγους με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ και στη Σερβία φέρνουν παίκτες που κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτός είναι... ο κόσμος έχει έρθει εντελώς ανάποδα. Δεν λέω ότι είναι κακό, είναι υπέροχο για το μπάσκετ, αλλά επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ότι ομάδες όπως η Τσιμπόνα και η Ζαντάρ ουσιαστικά εξαφανίζονται. Όλοι έχουν προβλήματα με τις πληρωμές, εκτός από την Σπλιτ, αλλά είναι όλα τα μικρά συμβόλαια. Είναι διαφορετικός ο κόσμος όταν μιλάμε για οικονομικά για Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν, απλά δεν ανήκουν στο ίδιο καλάθι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x