Ευρώπη

Πάντερ: «Θα μπορούσα εύκολα να πάω στο ΝΒΑ, αλλά είναι ρίσκο»

Ο Κέβιν Πάντερ έκανε σαφές γιατί δεν δοκιμάζει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Είναι από τους κορυφαίους Αμερικανούς στην Ευρώπη, αλλά στο ΝΒΑ δεν έχει κερδίσει θέση, ούτε και έχει δοκιμάσει εσχάτως την τύχη του. Ο λόγος για τον Κέβιν Πάντερ, που εξήγησε γιατί επιλέγει την… ασφάλεια και τα μεγάλα συμβόλαια της Ευρωλίγκας από τη δόξα αλλά με πολλή αβεβαιότητα που υπάρχει στην πατρίδα του.

«Θα μπορούσα εύκολα να πάω στο ΝΒΑ, αλλά οικονομικά δεν θα μπορούσα να έχω τα πράγματα που ονειρεύομαι. Όταν ήμουν μικρός, είχα δύο όνειρα, να παίξω στο ΝΒΑ και να φροντίσω την οικογένειά μου. Με τον καιρό κατάλαβα πως αυτά τα δύο όνειρα δεν μπορούσαν να συνδυαστούν. Έπρεπε να αξιολογήσω τι είναι πιο σημαντικό. Στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να παίζεις μπάσκετ για πάντα. Κι όταν τελειώσει η καριέρα σου, θέλεις να έχεις μείνει με κάτι. Δεν πρέπει να αφήσεις το μπάσκετ να σε εκμεταλλευτεί, πρέπει να το εκμεταλλευτείς εσύ. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ένα σπίτι και να εξασφαλίσεις την οικογένειά σου. Για μένα έχει σημασία να παίζω πολύ και να μπορώ να φροντίζω τους δικούς μου. Όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη έπαιρνα 40.000 δολάρια το χρόνο. Για να πάρω συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου έπρεπε να φτάσω στην έκτη σεζόν της καριέρας μου. Μου πήρε πέντε χρόνια», τόνισε ο άσος της Παρτιζάν.

«Αν είχα τη σωστή πρόταση, τον κατάλληλο ρόλο, ακόμη κι αν έχανα κάποια χρήματα, θα το σκεφτόμουν να δοκιμάσω στο ΝΒΑ. Κάθε καλοκαίρι είναι κάτι που με βασανίζει, αλλά θα άφηνα πολλά πίσω μου για κάτι αβέβαιο. Δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και μένω στην Ευρώπη. Μένεις σε αυτό που έχεις, στο κασέ σου. Στο ΝΒΑ είναι σαν να έχεις χειροπέδες, μπορούν να σε διώξουν ανά πάσα στιγμή. Θεωρώ πως θα μπορούσα να παίξω πολύ καλύτερα από αρκετούς παίκτες εκεί, αλλά δεν θα είχα τις ίδιες απολαβές», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ώθηση που του έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Με βοήθησε πολύ πνευματικά να πάω σε υψηλότερο επίπεδο. Με έκανε να σκέφτομαι περισσότερο. Δεν έχει να κάνει με τους πόντους, αλλά με τις αποφάσεις. Μπορεί και ο ίδιος να μην έχει καταλάβει πόσο, αλλά με έχει βοηθήσει πολύ να πάω στο επόμενο level».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x