Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Όποιος είναι αφοσιωμένος θα παίξει - Δεν με νοιάζει η εθνικότητα ή το status τους»

Η πρώτη προπόνηση για την Παρτίζαν είναι γεγονός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε τόσο για την σημαντικότητα της ερχόμενης σεζόν, όσο και την ανάγκη να παλέψουν στο παρκέ σε κάθε αγώνα.

Ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία της Παρτίζαν ενόψει την ερχόμενης χρονιάς, με την ομάδα από τη Σερβία να μπαίνει σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Στόχοι υψηλοί και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί, όταν στην άκρη του πάγκου είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Ξεκινάμε δουλειά. Σήμερα είναι η πρώτη προπόνηση, λίγοι παίκτες λείπουν. Ο Αβράμοβιτς είναι μαζί μας, αλλά έχει τραυματισμό και δεν μπορεί να προπονηθεί. Αφού έπαιξε για την εθνική ομάδα της Σλοβενίας, ο Γκλας βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Είμαστε φυσικά σε επαφή μαζί του. Μερικοί παίζουν για τις εθνικές ομάδες, ο Μαντάρ για το Ισραήλ και η Παπαπέτρου για την Ελλάδα. Όλοι οι άλλοι είναι εδώ. Θα είμαστε στο Βελιγράδι τις πρώτες 15 μέρες και μετά θα παίξουμε φιλικούς αγώνες».

Το κομμάτι των φιλοδοξίων ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού το γνωρίζει καλά και τόνισε πως πάντοτε υπάρχουν απαιτήσεις.

«Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες. Ήμουν σε επαφή μαζί τους όλο το καλοκαίρι, ξέρω ότι πολλοί έκαναν προπόνηση, κάποιοι δεν έκαναν καν διάλειμμα και αυτό είναι καλό. Θα δούμε πώς θα προετοιμαστούμε και θα μπούμε σε μια σημαντική σεζόν για εμάς. Η Παρτίζανν είναι στην Ευρωλίγκα μετά από τόσα χρόνια και φυσικά υπάρχουν φιλοδοξίες στις εγχώριες διοργανώσεις».

Στην συνέχεια μίλησε για την ομοιογένεια που οφείλει να επικρατεί στις τάξεις μίας ομάδας, τονίζοντας παράλληλα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Παρτίζαν και να την εκπροσωπείς στην Ευρωλίγκα.

«Μια ομάδα είναι φτιαγμένη για να μοιάζει ως μία. Έτσι αντιδράσαμε και φέραμε παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις. Η πρώτη φιλοδοξία είναι να καταλάβουν οι οπαδοί μας ότι η Παριτζάν επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και να προσπαθήσουν οι αθλητές να είναι συνεπείς και να δίνουν το μέγιστο σε κάθε παιχνίδι».

Φυσικά, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που έδωσε σε νεαρούς παίκτες τη περασμένη χρονιά να πάρουν εμπειρίες αλλά και για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στα μισά της σεζόν.

«Πέρυσι η Παρτιζάν έδωσε τις περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Αυτοί οι παίκτες είναι απολύτως ίσοι από κάθε άποψη, δεν με νοιάζει πόσο χρονών είναι. Πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι θα έχουν μια ευκαιρία, γιατί η Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Αυτό θα το καταλάβετε όταν δείτε το ρόστερ των ομάδων. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έχουμε 12 παιχνίδια ο καθένας, δηλαδή κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως στα μάτια του όλοι οι αθλητές στην αρχή της σεζόν είναι ίσοι και κομβικός παράγοντας για εκείνον είναι ο ζήλος που θα βγάλουν στο παρκέ και το μαχητικό πνεύμα εντός των γραμμών.

«Πάντα θα κοιτάζω αποκλειστικά την ομάδα μου. Ποιος είναι καλός, εργατικός και αφοσιωμένος, δεν τον νοιάζει αν είναι Σέρβος, Λετονός, Αμερικανός - αν είναι καλός, θα παλέψει για αυτό. Εξαρτάται από αυτούς. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Κάποιος που είναι πρόθυμος να παίξει καλό μπάσκετ και ξυπνά με την επιθυμία να βελτιωθεί και να προσπαθήσει να φτάσει ψηλότερα, θα το πετυχαίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x