Ευρώπη

Ντατόμε: «Δεν είναι προδότης ο Μπανκέρο - Ο καθένας ακολουθεί τον δικό του δρόμο»

Ο Τζίτζι Ντατόμε σχολίασε την απόφαση του Πάολο Μπανκέρο να μην ενισχύσει την Ιταλία αλλά τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αναφέρθηκε στο αν θα αγωνιστεί ο ίδιος στη διοργάνωση.

Mία πολύ αρνητική εξέλιξη για την εθνική Ιταλίας υπήρξε στο θέμα του Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος επέλεξε να μην ενισχύσει τελικά τους «ατζούρι» αλλά τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25 Αυγούστου).

Οι Ιταλοί είχαν εναποθέσει πολλά στο περσινό Νο.1 του Draft, όμως αυτός ανέβασε πολύ τις μετοχές του μετά την εξαιρετική σεζόν που διένυσε στο ΝΒΑ και αποφάσισε να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν «προδότη», αφού είχε δηλώσει αρκετές φορές πως θέλει να βοηθήσει την Ιταλία.

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό, πάντως, διαφώνησε ο Τζίτζι Ντατόμε. Ο έμπειρος φόργουορντ της Αρμάνι κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Μπανκέρο, τονίζοντας πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι. «Έχει πάρει μια απόφαση και δεν πειράζει να προσπαθήσει. Δεν χρειάζεται να του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι προδότης. Ο καθένας ακολουθεί τον δικό του δρόμο», ανέφερε συγκεκριμένα ο 35χρονος.

Μάλιστα, ο Ντατόμε μίλησε και για την προοπτική να αγωνιστεί ο ίδιος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σχολιάζοντας πως δεν είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. «Πρέπει να μιλήσω με τον Ποτσέκο, μαζί θα πάρουμε τη σωστή απόφαση για την Ιταλία», επεσήμανε αναλυτικά.

Η Ιταλία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο με την Ανγκόλα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη διοργανώτρια χώρα των Φιλιππινών στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x