Ευρώπη

Πήρε το πρώτο Clasico της σεζόν και έκλεισε θέση στον τελικό του Super Cup η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με τους Μούσα και Καμπάτσο σε τρομερή βραδιά, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την Μπαρτσελόνα και τον συγκινητικό Λαπροβίτολα (27π.) με σκορ 90-80, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας!

Το πρώτο μπασκετικό Clasico της σεζόν κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν εκείνη που χάρη σε ένα εξαιρετικό τελευταίο 15λεπτο, έφτασε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 90-80 επί της Μπαρτσελόνα στο «Palacio de Deportes» της Μούρθια, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας!

Κορυφαίος για την ομάδα του Τσους Ματέο, η οποία θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον νικητή του ζευγαριού Μούρθια-Ουνικάχα Μάλαγα, ήταν ο Ντζάναν Μούσα με 24 πόντους. Από κοντά ακολούθησε και ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στην επιστροφή του στη Ρεάλ, κατέγραψε 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ, ο Έντι Ταβάρες από την πλευρά του ολοκλήρωσε το ματς με double-double (13π., 11ρ.).

Για την Μπαρτσελόνα, το επίσημο ντεμπούτο του Ρότζερ Γκριμάου στον πάγκο της ομάδας δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, με τον Ισπανό κόουτς να βλέπει την βραδιά καριέρας του Λαπροβίτολα (27π.) να πηγαίνει στράφι.

Το ματς:


Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τις δύο ομάδες να σουτάρουν με υψηλά ποσοστά, δίνοντας σκορ και θέαμα στην αναμέτρηση. Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο ματς (8-4), όμως με τον Γκάμπριελ Ντεκ μπροστάρη, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκόλλησε επιθετικά για την προσπέραση (8-12 στο 6’). Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Λαπροβίτολα, ο οποίος με ένα εκπληκτικό κρεσέντο με δώδεκα διαδοχικούς πόντους, πήρε από το χέρι τους «μπλαουγκράνα» για το υπέρ τους 25-22 του δεκαλέπτου!

Με τρίποντο του Ζοέλ Πάρα στο 13’, οι Καταλανοί ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +7 (32-25). Η αντίδραση των «μερένχες» πάντως δεν άργησε να έρθει, με τους Αργεντινούς, Καμπάτσο και Ντεκ, να φέρνουν εκ νέου τούμπα το ματς (32-34). Με τον Έντι Ταβάρες να μπαίνει στην εξίσωση του ματς, η Ρεάλ διατήρησε το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 42-40.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το τέταρτο τρίποντο του Λαπροβίτολα στο ματς και το πρώτο δίποντο του Βέσελι για το 45-44 της Μπαρτσελόνα στο 21'. Αυτό αποδείχθηκε πως ήταν και το τελευταίο προβάδισμα των «μπλαουγκράνα» στο ματς, αφού στη συνέχεια, η Ρεάλ πάτησε το πόδι στο γκάζι και ξέφυγε στο σκορ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Τσους Ματέο σε αυτό το «ξέσπασμα» της τρίτης περιόδου ήταν οι Μούσα και Καμπάτσο, με τον πρώτο να πετυχαίνει 11 πόντους και τον δεύτερο 10 από τους συνολικά 25 της ομάδας τους (!) σε αυτή την περίοδο, για το 67-59 του δεκαλέπτου!

Με την ψυχολογία στα ύψη, η Ρεάλ συνέχισε και στην τέταρτη περίοδο να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με την Μπαρτσελόνα από την πλευρά της να αδυνατεί να ακολουθήσει τον ρυθμό. Κάπως έτσι, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +17 για το 66-83 στο 37', με τους Μαδριλένους να φτάνουν εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 90-80!

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-42, 59-67, 80-90.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x