Ευρώπη

Πήρε το «κλάσικο» στην παράταση η Μπαρτσελόνα!

Σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι, που τελικά κρίθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 108-97 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα επικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε για ακόμα μία φορά της Ρεάλ Μαδρίτης με 108-97.

Η φάση της αναμέτρησης ήταν αυτή που έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, καθώς με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται με έναν πόντο, σφυρίχτηκε φάουλ υπέρ του Σανλί στη διεκδίκηση του ριμπάουντ με τον Πουαριέ και με 1/2 βολές, του Τούρκου διαμορφώθηκε το 89-89.

Εκεί η Μπαρτσελόνα, παρά την αποβολή του Μίροτιτς πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, είχε περισσότερες επιθετικές λύσεις και πήρε τελικά τη νίκη με 108-97.

Πρώτος σκόρερ ο Λαπροβίτολα με 20 πόντους, με τους Σμιτς, Έξουμ, Μίροτιτς και Σανλι να προσθέτουν από 18, 16, 14 και 10 αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ είχε επίσης πολυφωνία στην επίθεση, με τον Ντεκ να έχει 17 πόντους, τους Πουαριέ, Ταβάρες 14, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Γιαμπουσέλι (13π.), Χάνγκα (11π.) και Γιουλ (10π.).

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι άρχισε την αναμέτρηση η Μπαρτσελόνα, καθώς είχε μεγάλη διάθεση στην άμυνα και παράλληλα ήταν εύστοχη από τα 6,75, με τον Σμιτς να δίνει για πρώτη φορά στη διαφορά διψήφια τιμή (20-8), γεγονός που έβαλε στην πρίζα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πράγματι, οι παίκτες του Λάσο αντέδρασαν και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Κοζέρ και Αλμπάλδε έκλεισαν την περίοδο μόλις στο -4 (27-23).

Με τους Μαδριλένους να έχουν τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, αφού είχαν μειώσει τη διαφορά, όχι μόνο έμεναν κοντά στο σκορ, αλλά με βολές του Ταβάρες πέρασαν και μπροστά (33-34), κάτι όμως που δεν κράτησε για πολύ. Με τρίποντο του Λαπροβίτολα (37-36), η Μπάρτσα ξανάδωσε τον τόνο στο ματς, με τον Αργεντινό να ξαναχτυπά για το 45-42. Αυτή ήταν η περίοδος του Λαπροβίτολα, αφού σε νεκρό χρόνο, διαμόρφωσε με τρίποντο το 51-46 του πρώτου μέρους.

Στην τρίτη περίοδο, το ματς έδειχνε να φεύγει από τον έλεγχο της Ρεάλ, αφού η Μπαρτσελόνα από νωρίς πήρε διψήφια διαφορά (59-48), αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει τάιμ-άουτ, το οποίο λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του. Με τον Γιαμπουσέλι να είναι το σημείο αναφοράς, η Ρεάλ έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 71-65.

Με όπλο την άμυνά της η Ρεάλ συνέχισε να ροκανίζει τη διαφορά και μάλιστα με τρίποντο του Χάνγκα, οι Μαδριλένοι πέρασαν μπροστά (76-78) με τα νεύρα να φτάνουν σε οριακό σημείο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αποβολή των Μίροτιτς και Αλμπάλδε και το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο και τη Ρεάλ να προηγείται 89-88. Στην τελευταία επίθεση, η Μπάρτσα με τον Χέιζ έχασε το τρίποντο και οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ υπέρ του Σανλί στη διεκδίκηση του ριμπάουντ με τον Πουαριέ. Ο Τούρκος είχε 1/2 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (89-89).

Στον έξτρα χρόνο, η Μπάρτσα με τον Χέιζ βρήκε τις επιθετικές λύσεις που ήθελε, η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν… άδεια από δυνάμεις και ιδέες, με τους Καταλανούς να φτάνουν στη νίκη με 108-97.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 51-46, 71-65, 89-89 κ.α., 108-97.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x