Ευρώπη

Ανακοίνωσε πως αποσύρεται οριστικά ο Μπαρτέλ: «Έχω αποδεχθεί ότι δεν θα ξαπαναίξω μπάσκετ»

Ο Ντανίλο Μπαρτέλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται σε ηλικία 32 ετών, καθώς δεν πρόλαβε ποτέ να ξεπεράσει το πρόβλημα του στο γόνατο.

Τίτλοι τέλους για την καριέρα του Ντανίλο Μπαρτέλ.

Ο Γερμανός φόργουορντ ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να αποσυρθεί στην ηλικία των 32 ετών, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο, ο οποίος τον είχε οδηγήσει να υποβληθεί σε επέμβαση τη σεζόν 2021-22.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Μπαρτέλ φόρεσε τις φανέλες της Χέιντενμπεργκ, των Σκάιλαϊνερς, της Μπάγερν και της Φενέρμπαχτσε, ενώ υπήρξε και διεθνής με την εθνική Γερμανίας.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Καθώς γράφω αυτά τα λόγια, ένα μείγμα ευγνωμοσύνης και θλίψης γεμίζει την καρδιά μου. Αφού αγωνίστηκα για περισσότερο από ένα χρόνο για να επιστρέψω στο γήπεδο, πρέπει να δεχτώ ότι δεν θα μπορώ να παίξω μπάσκετ πια. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την συνταξιοδότησή μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στηρίξατε τα τελευταία χρόνια.

Λένε ότι κάθε ταξίδι αθλητών γίνεται από πάθος, ιδρώτα και επιμονή. Η ιστορία μου δεν ήταν διαφορετική. Αλλά όπως συχνά μας διδάσκει η ζωή, δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Ένας τραυματισμός στο γόνατο με αναγκάζει να αποσυρθώ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω το γήπεδο μπάσκετ, ένα μέρος που υπήρξε το καταφύγιό μου σχεδόν όλη μου τη ζωή. Αυτό το ταξίδι, γεμάτο με ψηλά και χαμηλά, νίκες και ήττες, ήταν απίστευτο.

Σε κάθε οργανισμό, πρέπει να παίξω για: Θα είμαι πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες και την τιμή μου που έπαιξα με τις φανέλες σας. Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάζονται εκεί - η δουλειά σας "πίσω από τα παρασκήνια" είναι εντυπωσιακή και χωρίς εσάς να δίνετε τα πάντα καθημερινά εμείς οι παίκτες δεν θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

Σε όλους τους προπονητές, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους: Είμαι βαθιά ευγνώμων που μπόρεσα να μάθω και να συνεργαστώ μαζί σας.

Προς τους συναδέλφους συμπαίκτες: Ευχαριστώ! Οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που γιορτάσαμε και το γέλιο που μοιραστήκαμε θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς για τις επευφημίες και την υποστήριξή σας. Παίζοντας μπροστά σου και πετυχαίνω αξιόλογες νίκες - δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το συναίσθημα.

Αγαπητοί Οικογένεια και Φίλοι, θέλω να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη υποστήριξή σας. Η άνευ όρων ενθάρρυνση και η πίστη σας σε μένα σήμαιναν τα πάντα. Για τη σύζυγό μου Viktoria, η αγάπη, η κατανόηση και οι θυσίες σου ήταν ο βράχος μου σε όλη την καριέρα μου. Με υποστηρίξες σε όλα.

Καθώς απομακρύνομαι από το γήπεδο, κουβαλάω μαζί μου τα μαθήματα που μου έμαθε το μπάσκετ - τη σημασία της ομαδικής δουλειάς, την αξία της αφοσίωσης και την ομορφιά του να πιέζεις τον εαυτό σου πέρα από τα όρια. Ευχαριστώ το μπάσκετ και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι - το κάνατε αξέχαστο.

Καθώς τελειώνει αυτό το ταξίδι, ένα νέο ξεκινά - ας δούμε που θα με βγάλει».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x